• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Bozdağ`dan Yunanistan`a: O hesap Ege`de batar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EGE'DE YUNANİSTAN'LA YAŞANAN KRİZ

Türkiye ile Yunanistan iki komşu ülke. Biz iyi komşuluk ilişkilerinin sürmesini arzu ederiz. Bunun için çok ciddi adımlar attık. Bu adımlar Yunanistan'da da karşılık buldu. İlişkilerin iyi olması her iki ülkenin de ortak çıkarınadır.

"YUNANİSTAN'DAN PROVOKATİF AÇIKLAMALAR GELİYOR"

Ancak Yunanistan'dan son zamanlarda bir takım provokatif açıklamalar geliyor. Bu açıklamaları kabinede olan bazı bakanlar yapıyor. Bu açıklamaların, Yunanistan'da alan genişletmek için siyasi kaygılarla yapıldığı görülüyor. İlişkiler iç politik kaygılara kurban edilmemelidir.

"YUNANİSTAN BÖYLE BİR HESAP YAPIYORSA, O HESAP EGE DENİZİ'NDE BATAR GİDER!"

Provokatif açıklamaları yapan biz değiliz. Türkiye'nin Ege'de bir oldubittiye göz yummasını kimse beklememelidir. Eğer Yunanistan böyle bir hesap yapıyorsa, bu hesap Ege denizinin içinde batar gider. Herkes hesabını doğru yapmalıdır.

"ÇOCUKSU HAREKETLERLE TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREMEZSİNİZ"

İhtilafların çözüm usulü bellidir. Çocuksu hareketlerle tarihin akışını değiştirme gücü kimsede yoktur.

"ORAYA BURAYA BAYRAK DİKMEKLE BU İŞ OLMAZ"

Bir adaya gideceksiniz Bakan çıkacak, öbür adaya gideceksiniz bayrak dikeceksiniz. Bayrağı diktik, bizim oldu... Yok böyle bir şey.

"EN SON DİKTİKLERİ BAYRAĞI DA İNDİRDİK"

En son bir bayrak diktiler. Türkiye de bu bayrağı indirdi oradan. Kimsenin böyle bir haksız adım atmaya hakkı yoktur. Türkiye buna göz yummayacaktır. Ege Denizi iyi komşuluk denizi olmalıdır.

"YUNANİSTAN BU TAVIRDAN VAZÇMELİ, AKSİ HALDE HİÇ İSTEMEDİĞİMİZ TATSIZ HADİSELER OLABİLİR"

Yunanistan'ın, saldırgan tavırlardan vazgeçmesi gerekir. Aksi takdirde bizim de hiç istemediğimiz tatsız hadiseler olabilir. Bunu önlemenin yolu Yunanistan tarafının yaptığı çocuksu, provokatif hareketleri tekrarlamamasıdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir