• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
"İnternet Güvenliği ve Telefon Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen "Meslek Liseleri Aileler Buluşuyor Projesi" kapsamında çağımızın en büyük problemlerinden biri olan "İnternet Güvenliği ve Telefon Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi.

Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Keskin, seminerde yaptığı açıklamada, bilim ve teknolojinin her geçen gün hayatı kolaylaştırdığını ancak teknolojinin ve internetin amacına uygun kullanılmadığı ve güvenlik önemlerinin yeterince alınmadığı durumlarda hem gençlerin hem de ebeveynlerinin olumsuz etkilenmesinin söz konusu olabileceğini vurguladı.

Son yıllarda Türkiye'de neredeyse her çocuğun internet kullanıcısı olduğunu ve ailelerin çocuklar üzerinde kontrolünü giderek kaybettiğini söyleyen Keskin, hem çocukların hem de ailelerin sanal ortamda güvenli olmadıklarını ve uzun süreli internet kullanımının bağımlılık yaptığını söyledi.

Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Mehmet Kardaş, "İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de yeni sıkıntıları beraberinde getiriyor. Yetişkinlerin, uzun saatler boyunca meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de sadece yetişkinler için değil çocuklar için de ortaya çıkardığı bağımlılıkla birlikte sakıncalar doğuruyor." dedi.

Türkiye'de ve dünyada çok ciddi bir sorun olan madde bağımlılığı kadar internet güvenliği ve telefon bağımlılığının da giderek artan ve tedavi edilmesi gereken bir sorun haline geldiğini vurgulayan Kardaş, koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında her yıl eğitim ve seminer faaliyetleri düzenlediklerini, özellikle "İnternet Güvenliği ve Telefon Bağımlılığı" konusunda yapılacak olan faaliyetlere önem verdiklerini belirtti.

Seminere katılan öğrenci velisi Orhan Kartal, programın çok bilgilendirici bir seminer olduğunu belirterek, "Bilişim yasası hakkında önemli bilgiler edindik. Bu konuda ne gibi haklarımızın olduğunu öğrendik. Örneğin, sosyal medya üzerinde yapılan hakaretleri kaydedip suç duyurusunda bulunabiliriz. Her zaman internette karşılaştığımız ama bilmediğimiz konuları öğrendik. Casus yazılımlar ve solucanlar gibi. Artık interneti daha bilinçli kullanacağız. Seminer sayesinde internet hususunda bilmediğimiz bilgilerin de olduğunu fark ettik." şeklinde konuştu.  

Seminere iştirak eden Batman Emniyet Müdürlüğü personelleri de tüm katılımcılara "Sanal Dünyada Güvende misiniz" konulu broşür dağıttı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir