• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Evren ve Şahinkaya`nın Rütbeleri Geri Alınsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılma Durak, 12 Eylül darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’ya ders verilmesi gerektiğini belirterek, Evren ve Şahinkaya’nın rütbelerinin geri alınması gerektiğini söyledi. Durak, “Darbelerin, ihtilalların artık Türkiye’nin önünde bir ihtimal olarak durmaması lazım.” dedi.

İhtilal ve darbelerin zihinlerden ve düşüncelerden silinmesinin gereğine vurgu yapan Durak, “Bunun yok edilmesi içinde bu duruşma vesile olursa; biz mutlu oluruz. Vesile olabilmesi içinde ihtilalı yapanlara bir ders verilmesi lazım. Kenan Evren’in ve Şahinkaya’nın cezaevine girmesi mümkün değil ama bunların rütbeleri geri alınmalı. Kenan Evren’in de Cumhurbaşkanlığı hakları geri alınmalıdır. 12 Eylül’den önce 12 Eylül’e gerekçe gösterilen hadiseler TBMM tarafından tahkikat komisyonların da araştırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

O dönemde ve sonrasında pek çok provokatif olay gerçekleştiğini ifade eden Durak, bu olayların millet huzurunda açıklanması gerektiğini söyledi.

“Biz eğer bu mahkeme vesile edilerek bunları sağlarsak, Türkiye’de zihinlerdeki ihtilallar ve darbeler belki silinebilir.” diyen Durak, darbelerle ülkenin geriye gittiğini ve Diyarbakır ile Mamak Cezaevi’nde yapılanların bugünkü PKK’nın mutfağını hazırladığını kaydetti.

Durak, şunları kaydetti: “Sanıksız bir yargılanma yapılıyor, mağdurların olması lazım. Böyle bir şey yok. Sanıklar yok. Niye yok; yaşlılar, gelemiyorlar. Ama bana göre Türkiye’de bunun artık sonlandırılması lazım. Darbelerin, ihtilalların artık Türkiye’nin önünde bir ihtimal olarak durmaması lazım.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir