• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyarbakır Kutlu Doğum Asıl Kimliğimizi Gösteriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformunun, Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlediği mevlit mitingi sonrası duygularını bizlerle paylaşan peygamber âşıkları; etkinliliğin çok güzel geçtiğini ve bu tür etkinliklerin devam etmesi dileğinde bulunarak istasyon meydanın Müslüman Kürt halkının asıl kimliğini gösterdiğini ifade ettiler.

 

Aslen Afgan olup 1982 yılından beri Türkiye`ye gelip yerleşen Baki Çetiner (47), "Bu yörenin Müslüman kardeşlerimizin duygu ve düşüncülerini paylaşmak için buraya geldik. Bizler de aynı peygamberin âşıklarıyız. Bütün Müslümanlar gibi bizler de âlemlere rahmet olan Hz. Muhammed`i (sav) anlamaya ve anmaya geldik. Bu etkinliklerin her yerde ve her zaman olmasını istiyoruz. Sadece bir ay değil 12 ay boyunca peygamber efendimize ihtiyacımız var. Nasıl ki havaya ve suya ihtiyacımız varsa Allah`ın peygamberine ve dinine ihtiyacımız var.

 

İstasyon Meydanı`ndaki etkinliğe katılan bazı katılımcılar duygularını şöyle dile getirdi:

 

Tahir Özmen (33) : Bu meydandaki coşkunun ismi Muhammedi sevdadır. Her ne kadar bazıları Müslüman Kürt halkını farklı mecralara kaydırsalar da işte bu mahşeri kalabalık Müslüman Kürt halkının kalbinin nerede ve kiminle attığının göstergesidir. Müslüman Kürt halkının rabbi Allah (c.c), peygamberi ise hazreti Muhammed`dir (s.a.v). Konuşmacı hocalarımızdan Allah razı olsun. Beğeni ve pürdikkatle konuşmalarını dinledik. Şu kanaate vardık ki buradaki bu coşku ve kalabalık artık Müslümanların silkindiğinin ve uyandığının işaretidir.

 

Muhammed Hüseyin Alasulu (19) : Bu coşkuyu görünce duygulanmamak elde değil. Muhammedi sevdanın Müslüman halkın arasında böyle coşkuyla seslendirilmesini görmek insanı mutlu ediyor. Temennimiz odur ki bu Muhammedi sevdanın sadece Diyarbakır ve Türkiye`de değil dünyanın her bir tarafına yayılmasıdır. Allah bu etkinliği düzenleyen peygamber Sevdalıları Platformunun yardımcısı olsun, onları muvaffak etsin.

 

Hasan Tuna (75) : Allah`ın nuru tamamlanacak, hamd olsun. Her yerde yapılan mevlit etkinlileri ve programları Resulullah`ın nurunun temsilidir. Şuana kadar mevlit programlarını hiç kaçırmadım. Mevlida Muhammedi programı çok güzeldi. Allah tertipleyenlerden razı olsun.

 

Fatma Kaya (70) : Bizler Allahın resulünün âşıklarıyız. Her sene bu mübarek etkinliklere geliyoruz. Peygamberin yoluna canımız feda olsun. İstiyoruz ki her sene mevlit programları daha büyük ve coşkulu olsun. Çok şükür her sene bir önceki seneden daha güzel ve coşkulu oluyor. Allah bizleri bu mübarek günlerin hatırına bağışlasın.

 

Ömer Zengin (29) : Allah resulü Hz. Ömer`e "Beni nefsinizden daha çok sevmedikçe iman etmiş olamazsınız" demişti. İşte bizler bu sözü ispatlamak için bu meydan da peygambere olan sevgimizi haykırmaya geldik. Müslüman`ım diyen herkesin peygamber sevgisini görmek ve hissetmek üzere bu tür etkinliklere katılmasını isterim.

 

Muzaffer Aydın (42) : Bizleri bu meydanda bir araya getiren Allah`ın resulüdür ve ona olan sevdamızdır. Peygamber efendimize olan özlem ve bağlılığımızı bu meydanda gideriyoruz. Bu coşku ve hareketlilik ruhen bizleri teskin ediyor.

 

Hüseyin Aydın (13) : Buraya gelmemizin nedeni peygamber efendimize olan sevgimizdir. Onun arkadaşları ve onun sevenleriyle birlikte bu meydanda olmayı ve onu sevenlerin sevaplarına ortak olmayı ben de istedim.

 

Melek Turgut (65) : mevlit etkinliği çok güzeldi. Allah bizleri kendisinin ve resulünün yolundan ayırmasın ve kıyamette de birlikte olmayı nasip etsin. Mevlida Muhammedi programı çok güzel. Bizler, buraya Allah için, gözümüzün nuru olan resulü için geldik.

 

Hayriye Sibel (45) : Bu mahşeri kalabalık, iki cihan server`i ve rehberimiz olan Hazreti Muhammed`e (sav) olan sevginin işaretidir. Gelecek nesillere ve çocuklarımıza bu günler örnek olsun. Allah bu etkinliği düzenleyenlerden razı olsun ve devamlı olsun. Yalnız senede bir değil, sık sık bu tür etkinliklerin olmasını dilerim. Bu meydanda yaşananları tarif etmek mümkün değil. Çocuklarımız inşallah bu tür etkinliklerle ihya olacaklar.

 

Mahmut Akbulut (30) : Bu etkinliği tertipleyen Peygamber Sevdalılardan Allah razı olsun. Gerçekten ümmetin bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Bu etkinliklerin her sene daha farklı güzelliklerle düzenlenmesini istiyoruz. Bu tür etkinlikler İslam âleminin vahdetine ve İslam âleminin uyanışına vesile oluyor.

M. Salih Özcan - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir