• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
Zindan, Şerefsizliği Kabul Etmekten İyidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan`da orta öğretim okullarında başörtü konulmuş yasağı ve başörtüsünü savunan alim ve dindarların kitlesel tutuklamaları ile ilgili, ülkenin tanınmış alimi Hacı Abgül Süleymanov ile röportaj yapıldı.

- Başörtüsü ve türban tutuklularını özgürlüğü için hangi çalışmalar yapılmalıdır?

-Bismillahirrahmanirrahim

Önce başörtüsü  tutuklularına selam olsun, diyorum ve kendilerine Allah`dan Yusuf Peygamber gibi sabırlı olmayı diliyorum. Bu çalışmaların akibetinin sonunu Müslümanların tam hayrına kurtaracağını sizlere vaat ediyorum.

Ayrıca son nefesimize kadar türban ve başörtüsü tutuklarının özgürlüğünü talep edeceğimize söz veriyorum. Biz kendi talebimizden asla vazgeçmeyiz. Çünkü bunu kendimize görev biliyoruz.Bu çalışmanın sonucu hakkında ise hiç düşünmek bile istemiyoruz. Çünkü biz Allah katında göreve memur olduk. Bu tutukluların hiçbirine özel fark almıyoruz. Tutuklanan kardeşlerimizin her biri canımızdır. Onların zindanda dört duvar arasında çektikleri eziyet, bizimde ruhumuza azap veriyor. Biz bedenen hapsolunmasak da onların çektiği çile ve eziyeti ruhen idrak ediyoruz ve hükümetten türban ve başörtüsü tutuklularının özgürlüğünü talep ediyoruz.

Eğer başörtü ve türban tutsaklarına özgürlük verilmezse, bunun sonu acı sonuçlanacak. Biz kendi tutsaklarımızı zindandan çıkarmayana kadar mücadelemizden el çekmeyeceğiz. Ya bütün kardeşlerimiz serbest bırakılacak, ya da hepimiz zindanları kabul edeceğiz. Zindanı kabul etmek bizim için gayretsizliği, şerefsizliği ve hicabsızlığı kabul etmekten daha iyidir. Bu ne emosiyadır, ne de ehsasat. Bu tam akıldır. Bu Huseyn İbn Ali`nin onurlu yoludur.

Başörtüsü uğruna kesin tutum sergileyen alimlerin kamuoyunda fitne çıkaran olarak kınanmasına nasıl bakıyorsunuz?

Ben kesinlikle belirteyim ki, hapis olan alimlerimiz kendi görevlerini herkesten iyi biliyorlardı. Onların konumları aynıyla Peygamberlerin pozisyonları vardı. Peygamber`den hadis var ki, "Hakkı de! Hatta senin helak olman onun içinde olsa bile".

Bilginlere belirteyim, bid`at göründüğü zaman kendi ilimlerini tespit etsinler. Eğer açıklamıyorlarsa Kur`an-ı Kerim buyuruyor ki, Allah`ın laneti onlara olsun. Bugün Azerbaycan`da bid`at var. Eğitim Bakanı diyor ki, başörtüsü okula gelmek olmaz, ama üniversiteye gitmek oluyor. Bu kendisi bir bid`attır ve akademisyenlere önemle belirteyim, kendi bilimlerini açığa çıkarsınlar Aşikar etmezseler, Allah`ın laneti onlara şamil olacak. Eğer bir kişiye Allah`ın laneti şamil olursa, dünya ve ahiretin saadet kapıları yüzlerine kapanacaktır. Sorunuza son cevap olarak belirtmek isterim ki, kendi alimlerini kınarayarak yüz çevirenler sonuda cahil kalacaklar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir