• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Bağımlılıkla mücadelede yol haritası belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi, dernek üyelerinin katılımı ile 2018 yılı geleneksel istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Yeşilay üyelerinin yanı sıra AK Parti Başkan Vekili Bahattin Uncu, İl Sağlık Müdürü Saffet Yavzu,  KYK Erkek Yurdu Müdürü Sedat Durmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şeymus Gürel ve çeşitli vakıf ve derneklerin temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Toplantıda önceki yıl yapılan çalışmaları değerlendiren Yeşilay Mardin Şubesi, 2018 yılı bağımlılıkla mücadele politikasını belirledi.

"Bağımlılık ciddi bir sorun"

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi Başkanı Lütfü Günlüoğlu, toplantıda yaptığı konuşmasında; "Dernek olarak bağımlılıkla mücadelemiz en güçlü şekilde devam ediyor. Üyelerimizin bu mücadele sürecine katılmaları çok önemli, bağımlılık Mardin için ciddi bir sorun olmakla birlikte, artık bir ulusal sorun hatta bir uluslararası sorundur. Türkiye bu sorunla mücadeleye dünyada öncülük etmektedir"  dedi.

Son zamanlarda yaygınlaşan teknoloji bağımlılığına dikkat çeken Başkan Günlüoğlu, çocukların bu faydalı teknolojinin zararlarından korunması gerektiğini dile getirdi.

"Çalışmalar yoğun ama yetersiz"

İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz ise tütün kullanımının yaygınlaşmasını isteyen uluslararası firmaların "Dudağı olan herkese ulaşacağı" sloganını kullandıklarını ve ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Mardin'de çalışmaların yoğun ama yetersiz olduğunu dile getiren Yavuz, bu mücadelede Yeşilay'ı yalnız bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

"Sevapsa İçiyoruz, Günahsa Yakıyoruz"

AK Parti Başkan Vekili Bahattin Uncu da konuşmasında, özellikle din adamlarının bağımlı olmalarının toplumda ciddi sorunlara yol açtığını dile getirdi.

"Sevapsa İçiyoruz, Günahsa Yakıyoruz" anlayışının yanlış olduğunu dile getiren Uncu, bu tür saygın meslek gruplarının daha dikkatli olmaları gerektiğini dile getirerek, Yeşilay yönetimine çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Sinevizyon gösterileri, dilek ve temenniler ile devam eden program, Genç Yeşilaycı Nida Kumaç'ın "Ben Yeşilay'ım" adlı şiirinin okunması ve toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. (M. Salih Keskin - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir