• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Dişlerinize önem verin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enes Çetin/Sağlık Servisi- Herkes, farklı diş yapısına sahiptir. Bazı dişler diğerlerine nazaran daha hassas olabilir. Özellikle aşırı sıcak veya soğuk yiyecek ve içecekler tüketirken sıkıntı yaşarlar.

YANLIŞ DİŞ FIRÇALAMA

Diş fırçalarken misli ve hızlı davranmak, misli diş fırçaları kullanmak ve sık sık diş fırçalamak, dişin koruyucusu ve vücudun en misli maddesi olan diş minesinin yıpranmasına neden olur. Dişleri, günde iki kere nazikçe fırçalamak gerekir. Ağız bakım sularıyla da günlük diş bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz. Diş bakımını aksattığınız takdirde, dişler ile diş etinin birleştiği yerde tartar oluşur ve diş hassasiyeti yaşanır.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ

Diş etinin dişten uzaklaşması, dişin köklerine doğru olan hassas sinirlerin ortaya çıkmasına ve dış etkenlere karşı hassaslaşmasına neden olur. Diş eti hastalıkları ve misli diş fırçalama diş eti çekilmesine yol açar.

BESLENME ALIŞKANLIĞI

Asidik ve ekşi yiyecekler tüketmek, diş minesinin soyulmasına neden olur. Günlük beslenmenizde, turunçgilleri, enerji içeceklerini, soda gibi karbonatlı içecekleri, domates, yoğurt gibi asidik besinleri tüketirken daha kontrollü olmalısınız.

AŞIRI ŞEKER TÜKETİMİ

Aşırı şekerli yiyecek ve içecekler, ağızda bakteri oluşumuna neden olur. Bakteriler, diş etlerinde yıpranmaya ve dişlerde hassasiyete yol açar.

AĞIZ BAKIM SULARI KULLANIN!

Diş hassasiyetinden kurtulmak için, diş minesini koruyan ağız bakım sularını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir karışım da var; bir bardak ılık su içine 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı, sabah ve akşam düzenli olarak, ağız durulama suyu olarak kullanabilirsiniz.

YİYECEK VE İÇECEKLERE DİKKAT EDİN!

Bazı yiyecekler ve içecekler, diş hassasiyetini tetikler. Özellikle sıcak ve soğuk besinler, asitli içecekler, diş ve diş etine zarar verir. Ayrıca, çok şeker içeren besinlerden de kaçınmalısınız. Turunçgiller, domates, soslar, turşu gibi besinler; meyve suları, gibi içecekler tüketirken dikkatli olmalı ve tükettikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamalısınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir