• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Şırnaklı genç yılın paramediği seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Paramedik Derneğinin bu yıl 5'incisini düzenlediği Altın Ambulans Oscar Ödüllerinde halk oylaması sonucu birinci çıkan Şırnaklı Metin Nas 2018 yılı 'Yılın Paramedik'i seçildi.

Metin Nas, inşaatta çalışmak için gelen bir işçinin yaptırdığı muayene sonucu, fark edilmeyen Aort Kalp Yetmezliği hastalığını tespit etmiş, yönlendirmeler ve hastayı sevk etme sonucu erken tedavi ile hastanın hayatını kurtarmasıyla tanınmıştı.

Ankara'da özel bir otelde gerçekleştirilen ödül töreninde Metin Nas'ın ödülünü MHP Antalya Milletvekili ve TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonu Başkanı Profesör Doktor Ahmet Selim Yurdakul takdim etti.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Nas, "Şu an aileme sorsanız; benim ne iş yaptığımı! Bilmezler. Okuma ve yazmaları olmayan ve tek kelime Türkçe bilmeyen bir ailenin çocuğuyum. Ama bugüne kadar aldığım her kararın arkasında durdular. Hiçbir zaman benden desteklerini esirgemediler. Hep güvendiler. O yüzden ben bu ödülü annemle babam ve en önemlisi de bu ödülü alırken en büyük sevinci yaşayan tüm Şırnak halkı adına sizlerden alıyorum. Bu ödülü ben değil, bilakis onların kazandığını düşünüyorum ve hepsi adına sizlere teşekkür ediyorum. " diye konuştu. (Ahmet Uçar - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir