• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Nusaybin`de "Kitap Kurtları Yarışıyor" projesi için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin İlçe Belediyesi ile Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasından "Kitap Kurtları Yarışıyor" projesi için protokol imzalandı.

Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan protokol imzalamada Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Belediye Kültür ve Sosyal işler Müdür vekili Nurettin Şimşek ve Komisyon üyeleri hazır bulundu.

Kendilerine verdiği destekten dolayı Nusaybin Belediyesine teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Çetin, projenin 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olacağını söyledi.

Projenin amacı hakkında açıklamalarda bulunan Çetin, öncelikli hedeflerinin, okullarda kitap okuma sevgisini ve alışkanlığım geliştirmek olduğunu belirterek, "Proje kapsamında öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek, anlama ve algılama düzeylerini yükseltmek, hızlı düşünme ve kendini ifade edebilme yetisini geliştirmek, milli, manevi duygu ve düşüncelerini geliştirmeyi  hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Nusaybin Belediyesi olarak sosyal belediyeciliği esas aldıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşleri Müdür vekili Nurettin Şimşek de, Belediye olarak okulların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini ve destek verdikleri kaydetti.

Yapılan protokol çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen kitapların belediye tarafından temin edileceğini vurgulayan Şimşek, zaman zaman yapılacak kitap okuma etkinliklerine de katılarak öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Şimşek, Belediye olarak imkânları dâhilinde eğitime her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini ifade etti. (Cihat Şayık-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir