• DOLAR 32.559
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2430.822
  • ...
Mardin`de "Kültür ve Sanat" yarışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları" Güneydoğu bölge finali Mardin'de başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın bölge finaline; Gençlik ve Spor Bakanlığı Etkinlikler ve Sosyal Faaliyet Daire Başkanı Halil İbrahim Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Mardin İl Müdürü Hüseyin Can, yarışmacılar ve davetliler kaldı.

14-17 ve 18-25 yaş grupları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında, katılımcılara genel kültür, sayısal mantık, vatandaşlık, anayasa bilgisi, tarih, coğrafya, güncel konular, görsel sanatlar, müzik ve spor kültürü alanlarında 15 soru yöneltildi.

Yarışma 4 kategoride yapılırken, bilgi yarışmasında 14-17 yaşlarda Şanlıurfa, 18-25 yaşlarda ise Siirt birinci oldu.

Mardin, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Siirt, Kilis'ten yarışmacılarının katıldığı bölge finallerinde en fazla puanı alacak ekip, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Yarışmanın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Etkinlikler ve Sosyal Faaliyet Daire Başkanı Halil İbrahim Demir, bu tür programlarla gençlerin zamanı verimli kullanmalarına destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

İstişarenin önemine değinen Demir, "Bizim kültürümüzde istişare çok önemlidir. Hatta yanlış bir karar alsanız bile istişarenin içinde rahmet vardır. O anlamda biz bu yarışmayı tek kişi olarak da yapabilirdik ama özellikle üçer kişi olmalarını önemsedik. Güzel bir yarışma olacağına inanıyorum." dedi.

Yarışmalar; 27 Mart'ta Türk Müziği, 28 Mart'ta şiir okuma ile 29 Mart'taki tiyatro yarışmalarıyla sona erecek. (M. Salih Keskin - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir