• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çeçen Lidere Suikast Engellendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dış Haberler Servisi
İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bir habere göre, İngiliz istihbaratı MI5, Londra’da yaşayan Çeçen Lider Ahmed Zakayev’e yapılması planlanan bir suikast girişimini önledi. Yakalanan Çeçen asıllı Rusya vatandaşı kod adı E1 olan 45 yaşındaki suikastçı evli, altı çocuk babası ve eski bir asker olduğu ortaya çıktı.
 
Çeçen Lider Ahmed Zakayev kendisine yönelik suikast girişimden haberdar olmadığını söylerken: “Eskiden beni öldürmek için girişimler vardı, ama bu olaydan haberdar edilmedim. Şuanda Birleşik Krallıkta soğuk savaş döneminden de daha fazla Rus ajanı bulunuyor. Putin iktidarda olduğu müddetçe bu ajanlar Birleşik Krallık’ta olacaklar ve muhaliflere suikast yapmaya çalışacaklardır ve bir şey değişmeyecek” diye konuştu.
 
İngiliz istihbaratının verdiği bilgilere göre, Ahmed Zakayev’e yapılması planlanan suikastın arkasında Rus yanlısı Çeçen Başkan Ramzan Kadirov olduğu sanılıyor. MI5’e göre suikastçının 2009’da Viyana’da gerçekleşen ve Kadirov’la ters düşen eski koruması Umar İsmailov cinayetine de karıştığı tahmin ediliyor.
 
Rus vatandaşı olan 45 yaşındaki E1’in 2003’ten bu yana ailesiyle birlikte Birleşik Krallıkta ikamet ettiği belirtiliyor.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir