• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
`İran; Hamas`ı, Tunus ve Mısır Halkını Şii Oldukları İçin mi Destekledi?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN - İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, "İstanbul`da Suriye`nin dostları adıyla kurumsallaştırılan son konferansın adı aslında Suriye`nin dostları değil, İsrail`e yeni bir nefes için `rüşvet verenler` konferansıydı." dedi.
 
Mehr Ajansının haberine göre, Suriye`de kriz yaratmak için İngiliz devletinin 500 bin pound tahsis ettiğini, ABD`nin Suriye`deki iç yıkımı sağlamak için sürekli söylemler ürettiğini ve de diktatörlükle yönetilmiş bazı bölge devletlerinin de son günlerde Suriye`deki demokrasiye dikkat kesildiklerini belirten Laricani, şimdi, askeri yardımla hem bölgeyi parçalamak hem de İsrail`e karşı dikilmiş olan direniş hattında zaaf yaratmayı hedefleyenlerin daha ziyade bu konferansın adına odaklanabileceklerin belirtti.
 
ABD Dışişleri Bakanının gizli kararını "Şii-Sünni örtüsüyle sarıp sarmaladığını" vurgulayan Laricani, İran`ın; Filistin`i, Hamas`ı, Mısır halkını, Tunus halkını, Libya halkını Şii olduğu için mi destekledi ? diye sordu. Bu halkların tümünün Sünni olduğunu ifade eden Laricani, İran İslam Cumhuriyeti`nin prensibinin, Amerika`nın zalimane eylemleri karşısında ezilen bütün mazlumları savunmak olduğunu belirterek bu sebeple de İran`ın bütün İslam ülkeleriyle ve komşu ülkelerle ilişkilerini kardeşçe olarak tarif ettiğinin altını çizdi.
 
İstanbul Konferansına atıfta bulunan Laricani, "Eğer sizler bölgedeki demokrasi için endişeliyseniz, neden Bayreyn`deki vahşi diktatörlüğe ve bazı ülkelerdeki diktatörlüklere hala sessiz kalıyorsunuz? Dikkat edin de; böyle yaparak, siyasi inziva şartlarındaki Siyonist Rejime, İsrail için nefes alanı sağlamayın." dedi.
 
Kofi Annan`ın hali hazırda planını takip etmekte olduğunu belirten Laricani, anılan bu konferansı düzenleyenlerin dertlerinin Suriye`de ıslahat olmadığını söyledi.
 
İslami Meclis`in, Suriye`deki demokratik reformları desteklediğini de belirten Laricani, Meclis`in her türlü "yalan bir demokrasiyi koruma sloganı" altındaki maceracılığa ve komploculuğa karşı olduğunu belirtti ve bu tür girişimleri kınadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir