• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Filistinli Kadın Siyonist Gardiyan'ın İradesini Kırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Başbakan İsmail Heniyye, Hena Eş-Şelebi'yi bugün Gazze'deki Eş-Şifa Hastanesi'nde ziyaret etti. Özgürlüğüne kavuşan Filistinli esirin Batı Yaka'dan Gazze Şeridi'ne zorla gönderilmesinin insan haklarına aykırı olduğunu belirten Heniyye, "Savaş suçu ve insan hakları ihlali sayılan sürgün kararını kınamamıza rağmen, hükümet ve halk olarak Hena Eş-Şelebi'ye karşı ahlaki ve sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız" dedi.

 

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Siyonist işgal rejiminin ihlalleri ve sürgün politikası karşısında Filistin Hükümeti'nin sessiz kalmayacağını belirten Heniyye, bu politikaya bir son vermek için uluslararası mahkemelere başvuruda bulunacaklarını ve işgal rejimi yöneticilerinin yargılanmasını isteyeceklerini söyledi.

 

Hena Eş-Şelebi'nin zaferinin Filistinli kadının direnişin her alanında var olduğunu gösterdiğini ifade eden Heniyye, Siyonist işgal zindanlarında yatan ve açlık grevine başlayan Filistinli esirlerin fedakarlıklarına da övgüde bulundu.

 

Esir takası anlaşmasının gözlemcisi Mısır'a seslenen Heniyye, Kahire'den Siyonist işgal rejiminin takas anlaşmasıyla serbest bırakılan esirlerin peşine düşmesine "dur" demesini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir