• DOLAR 32.265
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2403.119
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 03 Nisan 2012 Salı günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Olay Gazetesi: Söyiler, görevine başladı
Bingöl Devlet Hastanesi Baştabip Yardımcısı iken, İl Halk Sağlığı Müdürü olarak atanan Dr. Vedat Söyiler yeni görevine başladı.
 
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 2 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı ile bağlı Kuruluşlar yeniden yapılandırıldı. Bingöl`de de yeniden teşkilatlanan Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, yapılan çalışmalar kapsamında Bingöl İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Vedat Söyiler`in atandığı kaydedildi.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: Koyunların Sahipleri Çıkmayınca...
Diyarbakır`da ele geçirilen 202 koyun, mahkemenin başına bela oldu. Türkiye`de mahkemece haczedilen ya da düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen hırsızlık malı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla ilgili `yediemin sorunu` Diyarbakır`da devam eden bir davayla yeniden gündeme geldi. Diyarbakır`da 2011 yılında Bingöl`ün de aralarında bulunduğu 5 ilde hayvan hırsızlığı yaptığı tespit edilen ve aralarında bir köy muhtarının da bulunduğu çeteye operasyon düzenlendi. Diyarbakır, Batman, Bingöl, Erzincan ve Şanlıurfa illerinde hayvan hırsızlığı yaptıkları kişilere yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 108 büyükbaş, 202 küçükbaş çok sayıda küpe ve sahte menşe şehadetnamesi ele geçirildi.
 
Sahipleri Bulunamadı
Gözaltına alınan 16 kişiden 10`u tutuklandı. Operasyonun yapıldığı ilk günlerde hırsızlık malı olduğu tespit edilen 108 büyükbaş hayvan, sahiplerinin başvurusu üzerine kendilerine teslim edildi. Ancak 202 küçükbaş hayvanın sahipleri bulunamadı.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: `Evleri Gerekirse Yıkacağız, İşimizi Kolaylaştırın!`
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, modern şehirlerin insanı ve aileyi öteleyen bir anlayış ile yükseldiğini belirtti. Erdoğan: "Modern şehirler insana hükmediyor ve insanı mahkum ediyor, hapsediyor. Bunu tersine çevirmek, bunu tersine çevirecek gelecek nesillere örnek olacak bir anlayışı hakim kılmak zorundayız."
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: Kanserle mücadelede en önemli husus önlemdir
Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, kanser tedavisinde en önemli hususun kanserin önlenmesi olduğunu belirterek "Kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını bilmek ve anlatmak gerekir" dedi.
 
Genç Ekspress Gazetesi(Haftalık): Genç, Kentsel Dönüşüme Hazır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "iktidarımıza bile mal olsa yapacağız" dediği ve ilk etapta aralarında Bingöl`ün de bulunduğu 8 ilde başlayacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için, Genç Belediyesi`nin 3 yıl önce çalışma başlattığı öğrenildi. Başkan Ariç, 3 yıl önce geliştirdikleri proje hakkında şunları kaydetti.
(Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir