• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Özgür-Der`den Kınama
Diyarbakır Özgür-Der Dicle Üniversite Gençliği tarafından Fen Edebiyat Fakültesi önünde Suriye`de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapıldı. Sık sık tekbir getiren gençler, Esed karşıtı sloganlar attı.

"Ücretsiz Evlilik Okulu Açılsın"
Diyarbakır`da yapılan ve ses getiren `Her yönü ile Boşanma Çalıştayı`nın sonuç rapor, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Aytekin Sır tarafından açıklandı. Sır, evleneceklerden `Evlilik Okulu` gibi bir eğitim programına katılım şartı aranması gerektiğini söyledi. Sır, bu okullara ücretsiz erişimin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır Söz: Tüm Yönleriyle Boşanma Çalıştayı
Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, üniversitelerde ``Aile Öğretmenliği`` bölümlerinin kurulması için YÖK`e başvuracaklarını söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, düzenlediği basın toplantısında 30-31 Mart günleri düzenlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in de katıldığı ``Tüm Yönleriyle Boşanma Çalıştayı`nın`` sonuç raporunu açıkladı.

Güneydoğu Güncel: Bismil`in Peygamber Sevdalıları
Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinliği düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu`nca Nevruz Alanında düzenlenen ve Kur`an-ı Kerim`in okunmasıyla başlayan etkinlikte Türkçe ve Kürtçe ilahiler okundu. Münir Şanlı programda yaptığı konuşmada, Allah Resulü`nün her konuda örnek olduğunu vurgulayarak, "Peygamber efendimiz çok zorluklar ve meşakkatler yaşadı. Bütün bu zorluk meşakkatler ile bu davayı bizlere bıraktı. Onun gibi, onun tabir ettiği şekilde bu davayı sürdürebilir ve bu sınavdan geçebiliriz" dedi.

Tekbirli Kınama
Diyarbakır Özgür-Der Dicle Üniversite Gençliği tarafından Suriye`de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapılırken, sık sık tekbir getiren gençler Esad karşıtı sloganlar attı.

Advan Memur-Sen`i Ziyaret Etti
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av Halit Advan ve yönetim kurulu üyeleri Memur-Sen`i ziyaret etti. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir