• DOLAR 32.461
  • EURO 34.639
  • ALTIN 2380.55
  • ...
Pişkinliğin bu kadarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBRAHİM SEVGİLİ / DOĞRUHABER

ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından Suriye'ye ilişkin açıklama da Afrin şehir merkezinin TSK destekli ÖSO tarafından ele geçirilmesiyle birlikte yaşanan gelişmelere yönelik sert tepki geldi. Washington yönetiminden arka arkaya ‘endişeliyiz` açıklamaları yapıldı. Musul ve Rakka`yı hayalet şehirlere çeviren, Irak`ta on yıllardır milyonlarca müslümanı öldüren, Afganistan`da ‘bombaların anası` diye nitelendirilen devasa bombaları deneyen katil ABD, Afrin`de ki insanların hayatından endişeliymiş. Ne kadar inandırıcı. Kendi emperyal hedefleri için İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren, masum sivilleri terörist ilan edip denizaşırı işkence üslerinde(Guantanamo) insanlık dışı şartlarda intihara sürükleyen bu kovboy bozması kendi yaktığı ateşte insanların ölmesinden endişeli! Bu ne pişkinlik! ABD endişeliymiş! ABD insanların ölmediği yerde endişeli olabilir. İnsanların çatışmadığı, ölümlerin olmadığı yerlerde emperyal emellerini icra edemez. Bu nedenle ABD`nin bu pişkince endişeliyiz açıklaması tersinden okunmalı. Dini, mezhebi ve etnik çatışmaların yaşanmadığı bir İslam coğrafyasından dolayı ABD endişelidir.


Musul

“HASSASİYETLERİ SİYASİ NEDENLERE DAYANIYOR”

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Araştırmacısı Oytun Orhan, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Amerika ve Batı`nın siviller konusundaki hassasiyetinin siyasi nedenlere dayandığını belirtti. Orhan, “O siyasi neden de bu harekatın Amerika`nın sahada ki en yakın müttefiki YPG-PKK`ya karşı düzenleniyor olması. Bundan sonra ki aşamada da doğrudan Amerikan nüfuzu altında ki bölgelerin tehdit altına girmesi ile alakalı. Bu nedenle de operasyonun sona erdirilmesi için Amerika ve Batı yoğun bir çaba sarf etti. Askeri olarak bunu engelleme şansı bulunmuyordu. Çünkü o bölge daha çok Rusya`nın etkisinde olan bir bölge.” ifadelerini kullandı. ABD`nin Menbiç`te ki varlığına da değinen Orhan, “Amerika`nın burada ki askeri varlığı da son derece kırılgan. Çok büyük bir askeri varlığı yok. Ve yerelde kurduğu ittifaklar da çok kırılgan.” şeklinde konuştu.


Musul

IKBY HÜKÜMETİNDEN SÜLEYMANİYE VALİSİ'NE ‘YAS` TEPKİSİ

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi (IKBY), Süleymaniye Valisi'nin TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin kent merkezinde tam kontrolü sağlaması dolayısıyla Süleymaniye'de 3 gün yas ilan etmesine itiraz ederek, valinin böyle bir yetkisinin olmadığını belirtti. IKBY hükümeti, bu nedenle yas ilanının geçerli olmadığını açıkladı. IKBY'de muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi'nden Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, yaptığı yazılı açıklamada, TSK'nin Afrin kent merkezinde tam kontrolü sağlaması dolayısıyla Süleymaniye'de 3 günlük yas ilan etmişti. IKBY hükümeti ise Vali Ebubekir'in yas ilanına itiraz ederek yaptığı yazılı açıklamada, bu türden karar yetkisinin hükümete ait olduğunu ve valilerin yas ilan edemeyeceğini belirtti.

TÜRKİYE MEDYASI İFTİRA ATTI

Barzani`nin Afrin için yas ilan ettiği yalanını ortaya atan iftiracı medya, IKBY yönetiminin yas ilanının geçerli olmadığını açıklayarak Süleymaniye Valisi'ne tepkisini ortaya koymasına rağmen, ilkesiz medya haberlerini düzeltme gereği duymadı.


Rakka


Rakka

Bu haberler de ilginizi çekebilir