• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Beykoz Üniversitesinde cam eğitimi verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beykoz Üniversitesi, tarihi 17'nci yüzyıla dayanan İstanbul'un Beykoz ilçesinin simgelerinden cam işleme sanatını yeni nesillere aktarmak için Cam Ocağı Vakfı ile iş birliği yaptı.

Beykoz'un cam sanatını yaşatma ve yeni nesillere tanıtma sosyal sorumluluğunu üstlenen Beykoz Üniversitesi, ilk etapta cam sanatını Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi müfredatına alacak.

Beykoz Gelişim bünyesinde öğrencilere ve topluma açık sertifika programları düzenlenecek ve Beykoz Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (Beykoz TÖMER) Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilere yaz okulunda atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Gelecek dönemlerde ise cam sanatı alanında, Sanat ve Tasarım Fakültesinde 4 yıllık bir lisans programı, Meslek Yüksekokulunda 2 yıllık bir ön lisans programı, Lisansüstü Programlar Enstitüsü bünyesinde tezsiz bir yüksek lisans programı oluşturulması hedefleniyor.

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, "Cam sanatını desteklemek, Beykoz'un adını taşımanın verdiği doğal bir kurumsal sosyal sorumluluktur. Bunu bir adım daha ileriye taşıyalım, öğrencilerimizi ve uluslararası öğrencilerimizi cam ile tanıştıralım istedik. Yıllarca Beykoz'un usta sanatçılarının ellerinden çıkan çeşm-i bülbüller, billurlar ve opalinler, Osmanlı saraylarını süsledi; krallara, çarlara hediye edildi. Şimdi bu nadide eserleri, işin ustalarından alacakları eğitimle Beykoz Üniversitesi öğrencileri ortaya çıkaracak." dedi.

"Beykoz camla anılmalı"

Cam Ocağı Vakfı Kurucusu Yılmaz Yalçınkaya ise "17'nci yüzyıldan itibaren İstanbul'da faaliyet gösteren cam atölyeleri, 18'inci ve 19'uncu yüzyıllarda Beykoz civarında toplanmış. Beykoz tarih boyunca sayısız cam ustasına ev sahipliği yapmıştır. Yeni fikirlerle Beykoz'un eskiden olduğu gibi camla anılmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir