• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Batman`da deprem tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da AFAD İl Müdürlüğü tarafından deprem, tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı. Türkiye Odalar Birliği Güzel Sanatlar Lisesi'nde 1-7 Mart 'Deprem Haftası' kapsamında deprem, tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.

Tatbikata; Batman Valisi Ahmet Deniz, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Sağlık İl Müdürü Dr. Osman Sünger, Kızılay Batman Şube başkanı Ali Tezdiğ, kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Senaryo gereği yapılan ihbarı değerlendiren itfaiye, 112 sağlık, UMKE, AFAD ekipleri ve Kızılay olay yerine geldi. Tatbikatta, senaryo gereği yaşanan deprem sorası tahliye işlemi gerçekleştirildi. Binada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Daha sonra binadaki yaralılar kurtarıldı. Binanın üst katında mahsur kalan yaralılar, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Dışarı çıkarılan yaralılara, ilk müdahale sağlık ekiplerince yapılarak, yaralılar ambulanslarla hastanelere nakilleri sağlandı.

Batman AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Yıldırım, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle öğrencilerin bilinçlenmesi açısından tahliye ve kurtarma tatbikatı yaptıklarını belirterek, "Tatbikat çalışmalarımızı 2 farklı noktada gerçekleştirdik. Birinci noktamız bulunduğumuz okul ikinci alanımız ise enkaz haline sonradan dönüştürdüğümüz bir binadaki sesli arama, köpekli arama, sismik ses dinleme, cihazlar aracılığıyla arama ve canlı arama detektörü aracılığıyla arma teknikleri sonrasında yaralılarımıza senaryomuz gereği bulunduğu noktalardan almış olduğumuz uyarılar doğrultusunda ulaşım sağlandı." dedi.

Yıldırım, "Buradaki aşamalarımız ise birinci ders zili depremin oluş anın belirledik. Burada öğrencilerimiz sınıflarında çök, kapan ve tutun vaziyeti sürdürdüler. İkinci zilde ise tahliye işlemleri gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tahliye işlemlerini gerçekleştirdikten sonra güvenli alana alındılar. Dumanlı ortamdaki mahsur kalanlara, yıkılan duvarın altındaki şahsa ulaşma, atlama yatağı aracılığıyla tahliye, tünel aracılığıyla tahliye ve en sonra liberatör (kurtarıcı)  aracılığıyla tahliye işlemi son buldu." İfadelerini kullandı. (İLKHA) 

 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir