• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
"Maneviyatı güçlendirilmiş gençlik topluma faydalı birey haline gelir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

İmir açıklamasında, çoğunluğu genç olmak üzere uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin ciddi oranda arttığını ve yüksek riskli kullanıcı sayısının artıyor olmasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Gençlere sahip çıkılmazsa geleceğin tehlike altında olacağını vurgulayan İmir, "Eğer bizler gençlerimizi uyuşturucuya mahkûm edersek, görmezden gelirsek, önüne geçemezsek çok büyük yıkımlar ve felaketler bizi bekliyor. Çünkü çocuklar ve gençler sadece bu ülkenin değil bütün insanlığın geleceğidir. Bunlar yok olursa ve bizler bu gençlere sahip çıkmazsak geleceğimiz tehlike altındadır diyebiliriz. Biz, HÜDA PAR olarak elimizden geleni yapacağız ama bu konuda en büyük iş hükümet yetkilileri ve emniyete düşmektedir. Yetkililer bu işin takibini çok iyi yapmalı ve sokakta ufacık çocukların eline kadar düşen bu illetin kimler tarafından temin edildiği tespit edilmeli ve bu işin büyük uyuşturucu baronlarına ve çetelerine darbeler vurularak belleri kırılmalıdır." dedi.

"İslami bir maneviyat ile güçlendirilmiş bir gençlik topluma faydalı birey haline gelir"

Gençliğin ancak maneviyatla düzelebileceğini ve topluma faydalı bireyler haline gelebileceğini aktaran İmir, "Bu maddelerin satıcılığını yapan ve ulaştırılmasına aracılık eden insan müsveddeleri gençlerin maneviyatsızlıklarından yararlanarak onları boş vaatler ile kendilerine bağlamaktadır. Gençlerin, hayatlarında karşılaştıkları sorunlardan uyuşturucu ile kurtulacağına onları inandıran satıcılar, onları kendilerine bağlayıp bataklığa sürüklemekte, birer suç makinesine dönüştürmektedirler." diye konuştu.

"Uyuşturucuya ve madde bağımlılığına 'hayır' diyoruz"

"Yapılan araştırmalar bizlere gösteriyor ki; bu illete bağımlılık işsizlik, aile içi sıkıntılar, sevgisizlik, dışlanma, maneviyatsızlık ve başkalarına özenmek ile başlıyor ve sonuçları ne yazık ki gencecik fidanlarımızın ölümlerine kadar gidebiliyor." diyen İmir açıklamasına şöyle devam etti:

"Madde bağımlısı gençlerimize manevi destek ve dini eğitimin yanı sıra iş ve meslek kazandırma programlarıyla birlikte yeni bir hayata adım atmaları sağlanmalıdır. Bu girdapta kaybolmaları engellenmelidir. Gençlerimizin geleceğinin yok olmasını istemiyoruz. Bu yüzden de ısrarla uyuşturucuya ve madde bağımlılığına 'hayır' diyoruz."

"Kurtulmak isteyenlere her türlü desteğe hazırız"

Uyuşturucuyla mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen İmir, "Bu bataklığa saplanmış ancak, bu illetten kurtulmak isteyen kardeşlerimize el uzatıyoruz ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Onların bedenlerini ve hayatlarını zehirleyenlere büyük bir kararlılıkla karşı çıkacak ve bu bataklığı kurutmak için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)                    






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir