• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Doğu ve Güneydoğu Mali Müşavirleri Batman'da Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 30.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Mali Müşavirler Odaları Platformu, bugün Batman'da mali müşavirleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Batman -Siirt serbest muhasebeci Mali müşavirler Bölge Odasında gerçekleştirilen toplantıya TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) Genel Başkanı Nail Sanlı, Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez, Batman Defterdarı Hasan Koca ve 20 il oda başkanları hazır bulundu.

 

Toplantıya resimlerle nostalji slayt gösterisi ile başlandı. Daha sonra bir konuşma yapan Batman-Siirt serbest muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı Mehmet Şah Ayaz Ortadoğu'da gelişen olaylara değinerek, Arap Baharının Ortadoğu'ya dizayn verilme çabası olduğunu ve bu dizaynın önümüzdeki günlerde Türkiye'ye de sıçrama ihtimalinin olduğunu dile getirdi.

 

Mehmet Şah Ayaz'dan sonra TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı Arap Baharı hakkındaki görüşlerini aktardıktan sonra mesleki açıdan bilgilendirme amaçlı bir konuşma yaptı. Nail Sanlı, 6102 sayılı Türk Ticaret kanunu hakkında mali müşavirleri bilgilendirdi. Sanlı yeni ticaret kanunu ile Dünya Ligine başlıklı Türk Ticaret kanunu içeren bir rapor yayınladıklarını ve bunu hem kamuoyuna ve hem mali müşavirlerle paylaştıklarını söyledi.

 

Bu raporda neden Türk Ticaret kanunu, bu kanuna neden gerek duyulduğu, Türk Ticaret kanunu ne getiriyor, bu konularla ilgi olarak son zamanlardaki gelişmeler nelerdir, TÜRMOB bu sürece nasıl hazırlandı ve Türk Ticaret kanunu hakkındaki eleştiriler nelerdir. Başlıkları altında bir konuşma yaptı. Sanlı, bu konulardaki çözüm önerileri, verilmesi gereken cevaplar, yapılması gereken konuları içeren başlıklar hakkında bilgilendirici bir konuşma yaptı. (Masum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir