• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kalp Hastanesi Yeni Yerinde İlk Kalp Ameliyatını Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Ahmet Çalışkan yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan ve bölgenin tek kalp hastanesi konumunda olan Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde ilk açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çalışkan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yeni Hastanemizde ilk kalp ameliyatımıza Ali Ersöz (72) ve Halis Tabu (56 ) adındaki hastalarımıza açık kalp ameliyatı yaparak başladık. Hastanemize gelen Ali Ersöz'ün yapılan tetkiklerinde dört damarının kapalı olduğu tespit edildiğini belirterek; "hastayı hemen ameliyata aldık. Dört damarını değiştirdik. Halis Tabu ise nefes darlığı şikayetiyle hastanemize başvurdu. Bu hastamızın da yapılan tetkiklerinde romatizmal nedenlerden dolayı kalp kapakçığında daralma olduğunu tespit ettik. Yapılan tüm ileri tetkiklerden sonra ameliyata karara verildi. Kalp kapağı değiştirildi. Her iki operasyonda son derece başarılı geçti. Hastalarımız sağlığına kavuştu." dedi.

Kalp Kapağı Değişti
Diyarbakır'ın Lice İlçesinden Kalp Hastanesine geldiğini ifade eden Halis Tabu (56), "Nefes darlığım vardı. Yol yürüyemez durumdaydım. Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine geldim. Beni hemen yatırdılar. Tetkiklerimden sonra kalp kapağımın çürüdüğünü ve ameliyat edilmesi gerektiğini söylediler. Açık kalp ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra sağlığıma kavuştum. Rahat nefes alıyorum" şeklinde duygularını dile getirdi.

24 Saat Hizmet Veriyor
Yörede kalp damar hastalığının oldukça yaygın olduğunu vurgulayan Yrd Doç. Ahmet Çalışkan, "Kalp Hastanemizin hizmete girmesiyle bölgede ihtiyaç duyulan büyük bir eksiklik giderilmişi oldu. Kalp Hastanemizde 24 saat kalp ameliyatı ve kalp anjiyosu yapılıyor" şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinin 200 yatak kapasiteli olduğunu ifade eden Çalışkan, Kalp Hastanesinde bünyesinde toplam 52 yoğun bakım yatağının olduğunu söyledi.

3 Ayda 218 Ameliyat
Kalp hastanesi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesine hitap ettiklerini vurgulayan Çalışkan, son 3 ayda 68'i By-Pass olmak üzere toplam 218 ameliyat yaptıklarını belirtti. Hastanelerine çevre illerden günde yaklaşık 10 silah ve bıçakla yaralama vakasının geldiğine ifade eden Çalışkan, "Günde onlarca hastayı ameliyat ediyoruz" dedi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir