• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Uzun ve Çetin Geçen Kış ve Saman Fiyatlarını Uçurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Özellikle doğuda Çetin ve uzun süren kış saman fiyatlarını adeta uçurdu. Yaz aylarında tonu 200 TL'den satılan ot samanının tonu şimdilerde 1000 TL'ye yükselirken, saman almakta zorlanan hayvan yetiştiricileri ne yapacaklarını bilmiyor.

 

Kışın uzun sürmesi ve kurbanlıkların elde kalmasından dolayı ellerindeki saman stoklarının bittiğini ifade eden Solhanlı hayvan yetiştiricileri, saman satıcılarının da bunu fırsat bilerek saman fiyatlarında astronomik artışlar yaptıklarını belirterek, böyle devam ederse ilçedeki hayvancılığın bitme noktasına geleceğini söyledi.

 

Ayrıca hayvanların yeterince beslenememesinden dolayı doğan yavruların büyük bir kısmının telef olduğunu dile getiren hayvan yetiştiricileri, böyle giderse ellerindeki hayvanları da satarak saman parasına vereceklerini, bundan dolayı da tamamen mağdur olacaklarını ifade ettiler.

 

Yetiştiricilerin daha önce tonla aldıkları samanı, yüksek fiyat nedeniyle torbayla almak zorunda kaldıklarını dile getiren hayvan yetiştiricileri, bunun böyle devam etmesi durumunda küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısında büyük düşüş olacağına dikkat çekti.

 

Tarım ve Hayvancılık bakanının bu konuya acilen bir çözüm bulmasını isteyen hayvancılar, ayrıca Bingöllü olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da bu konuya eğilerek alınması gereken acil önlemler için işin takipçisi olmasını beklediklerini söylediler. (Muhsin Barış - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir