• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
TSK`dan haftalık bilgilendirme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK tarafından, 24 Şubat-02 Mart 2018 tarihleri arasında ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonların bilançosu açıklandı.

Açıklamada, bu süreçte, PKK'ye yönelik Şırnak, Siirt, Diyarbakır ve Bitlis ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonların devam ettiği belirtildi.

Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Düzenlenen operasyonlarda 17 PKK'linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, 9 piyade tüfeği, makinalı tüfek, 3 keskin nişancı tüfeği, 3 av tüfeği, tabanca olmak üzere toplam 17 hafif silah, roketatar, 56 bin 796 muhtelif hafif silah mühimmatı, 15 el bombası, havan mühimmatı, 21 roketatar mühimmatı, 21 roketatar sevk fişeği, 2 antipersonel mayın, bir ton 278 kilogram amonyum nitrat, 7 fünye, 20 muhtelif şarjör, telsiz, gece görüş dürbünü, 4 el dürbünü ve 25 EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ele geçirildiği ifade edildi.

El yapımı patlayıcı ve sığınaklar imha edildi

12 EYP'nin tespit edilerek imha edildiği ifade edilen açıklamada, PKK tarafından kullanılan 23 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Sınırdaki denetimler

Yapılan denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 7 bin 402 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, sınırda alınan tedbirler ve yapılan operasyonlar sonucunda 49 bin 300 paket kaçak sigara, 700 litre kaçak akaryakıt ve 8 kaçak cep telefonu ele geçirildiği ifade edildi.

Afrin'e yönelik operasyon

Açıklamada, Afrin operasyonuna ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Harekâtın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait 924 hedef imha edilmiştir. Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 2 bin 434 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 41 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 199 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan 63 kahraman silah arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve görevlerine dönmüşlerdir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir