• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Uyuşturucusuz bir hayat için "Yeşilay Haftası" etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası, yapılan farklı etkinliklerle devam ediyor.

Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şubesi tarafından, il genelinde farklı etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında, bir AVM'de stant açıldı. Açılan stantta, uyuşturucu ve alkol başta olmak üzere zararlı tüm alışkanlıklar hakkında bilgiler verildi. Standı ziyaret edenlere, uyuşturucu ve alkolün başını çektiği kötü alışkanlıklara karşı broşürler verildi.

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi veren Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Avukat Serdar Yazar, "Malumunuz ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Bizler de bu hafta içerisinde, toplumda bir farkındalık oluşturmak adına, merkez ve ilçelerimizde farklı etkinlikler düzenliyoruz." dedi.

Bu yıl "Yeşilaycı olmak için bir nedenim var" sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Yazar, şunları söyledi: "Amacımız bu etkinliklerle toplumda, uyuşturucu, alkol ve bağımlılık yapan maddelere karşı bir farkındalık uluşturmaktır. Daha geniş halk kitlelerini bağımlılık yapan maddelere karşı bilinçlendirmektir. Bu nedenle il merkezi ve bağlı ilçelerimizde farklı etkinlikler yapıyoruz. Okullarda öğrencileri ziyaret ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz okullarda broşür dağıtarak, afişler asıyoruz. Yeşilay bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. Hafta boyunca farklı etkinliklerimiz olacaktır. Bizi en çok sevindiren nokta ise maddeye bulaşmış 3 kardeşimizin açtığımız standa gelerek tedavi olmak istediklerini söylemeleridir. İnşallah bu kardeşlerimizin tedavisi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir