• DOLAR 32.278
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2450.232
  • ...
Gaziantep`te FETÖ ve PKK operasyonu: 4 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te FETÖ ve PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konu ile ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Silahlı terör örgütü, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Gaziantep ili genelinde FETÖ/PDY'nin gaybubet evi olarak bilinen ve örgüt mensuplarının saklandığı gizli evlerine Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatı ve koordinesi ile Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlar neticesinde gözaltına alınan 12 şüpheliden 3'ü sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı uygulanmış 3'ü savcılık tarafından serbest bırakılmıştır." denildi.

Savcılıktan PKK'ye yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili ise "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca silahlı terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan soruşturma kapsamında; gözaltına alınan bir şüpheli üzerine atılı terör örgütüne üye olmak suçundan sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır." bilgisine yer verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir