• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
"Dini inançları sebebiyle tüm hakları ellerinden alınarak haince fişlendiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat darbesinin 21'inci yıldönümü dolayısıyla AK PARTİ Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

İl binası önünde toplanan partililer ellerinde dövizlerle tepkilerini dile getirirken basın açıklamasını AK PARTİ Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak okudu.

Budak, "28 Şubat 1997 tarihinde Türkiye post modern bir darbeye muhatap oldu. Bugün 28 Şubat darbesinin yıldönümü vesilesiyle tüm darbeleri bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Darbe bir insanlık suçudur. Zira darbe eylemiyle insanların başta yaşama hakları elinden alınmakta, bireysel ve toplumsal her türlü özgürlükleri kesintiye uğratılmaktadır. 28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim ve öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük. Bu milletin çocukları ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldılar. Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dâhil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı, haince fişlendiler." dedi.

"Başörtülü kadınlar örtüleri nedeniyle kamu hizmetlerine alınmadı"

Başörtülü kadınların örtüleri nedeniyle kamu hizmetlerine alınmadığını ifade eden Budak, "Bazı firmalar ise yeşil Sermaye denilerek ihalelere alınmayıp, teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı ve ekonomiye, iş gücüne yapacakları katkıyı yerine getiremediler. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı. Medya attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi darbe yaptı. Darbeciler tarafından başbakanlar, bakanlar hükümetten tard edildi. Partiler kapatıldı, Ankara sokaklarında tanklar yürütülerek siyasete, demokrasiye ve insan haklarına balans ayarı yapıldı. Bürokrasinin bir ayağı olan Millî Güvenlik Kurulu kararlarıyla siyasiler hizaya çekilip, hükümet yönetimi vesayet odaklarına teslim edildi." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir