• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bütün darbelerin arkasında küresel siyonizm ve Haçlı vardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrenci Temsilciliğinin organizesinde '28 Şubat ve Kudüs' konulu konferans düzenlendi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

İslam coğrafyasının huzura kavuşması için yapılan duanın ardından '28 Şubat ve Kudüs' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğrenci Temsilciliğinin yıl boyu yaptığı faaliyetlerin anlatılmasından sonra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bir konuşma yaparak bu tür etkinliklerin yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Aklı hür, vicdanı hür nesillere ihtiyacımız var"

Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de insanoğluna ilk emrinin 'oku' olduğunu anımsatan Durmuş, "Kâinattaki her varlık ve her hadise okunup anlaşması gereken bir hikmet dersidir. Bu emri anlamayan, idrak etmeyen yaşam biçimi haline getirmeyen İslam coğrafyasında hâkim olan kan ve gözyaşı nedeniyle gönüller buruk, yürekler hüzün ve acıyla doludur. Bugün İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı içinde boğulmakta olmasının en temel sebebi kendi ilim, irfan ve hikmet geleneklerinden kopmuş olması ve cehaletle birlikte yaşamasıdır. İslam coğrafyası aklını kullanmalı, yaşananları iyi analiz edebilmeli, okuyabilmeli ve anlayabilmeleridir. Bu nedenle de aklı hür, vicdanı hür nesillere ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Durmuş, konuşmasının ardından '90 saniyede Ortadoğu tarihi' konulu bir sunum yaptı.

Ardından konuşan Araştırmacı-Yazar Emin Güneş, Türkiye'nin maalesef bir darbe tarihinin olduğunu söyledi.

Türkiye tarihinde ilk darbenin, 31 Mart Vakası'ndan sonra Hareket Ordusu'nun Selanik'ten İstanbul'a gelmesiyle Sultan Abdülhamid Han'ın tahttan indirilmesiyle yaşandığını belirten Güneş, bu darbenin Haçlıların en büyük zaferi olduğunu söyledi.

Güneş, "Müslümanlara karşı Sultan Abdülhamid'in tahttan gittiği tarihi bakın. 1908'de bizim Kuzey Afrika'da topraklarımız var. Şu anda birbirleri ile boğuşan Suriye, Irak, Ürdün yoktu. Mısır devlet değildi. Tamamı da Osmanlı toprakları içerisinde. 1911'de önce Kuzey Afrika'yı, 1912'de Balkanlar'ı kaybettik. 1914'te Anadolu coğrafyası tehlikeye düşüyor. 1918'lere geldiğimizde Mondros ile birlikte neredeyse Anadolu'da bir avuç toprak ile baş başa bırakıyoruz. Biz burada çok ciddi bedeller ödüyoruz. İşte bu darbenin sonucu olarak Çanakkale'de yarım milyona yakın Müslüman veriyoruz. Bütün darbeler, Sultan Abdülhamid'e yapılandan tutun, 60 darbesi, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz... Hepsinin ortak özelliği şudur; arkasında küresel siyonizm, Avrupa, Amerika ve Haçlı vardır. Karşısında da bu milletin evlatları, inanan insanlar ve samimi Müslümanlar vardır." dedi.

"Darbelerde maşası paşası değişse de sonuç itibarıyla darbe millete yapılmıştır"

Darbeler millete yapıldığın işaret eden Güneş, "Bütün bu darbelerde, kullanan maşası, paşası değişse de sonuç itibarıyla darbe millete yapılmıştır. Biz bu darbelerden çok ciddi yaralar almışızdır. Mesele 28 Şubat darbesinde Türkiye'nin ekonomik kaybı 300 milyar dolardır. Dolayısıyla yine bütün bu darbelerin üzerinde durmak lazımdır. Niye başka birine değil de özellikle Abdülhamid'e darbe yapıldı. Çünkü Theodore Herzl 5 defa İstanbul'a saraya gelmiş. 2 defa Sultan Abdülhamid ile görüşmüş ve Yahudilerin Filistin topraklarına yerleşmesinin iznini istemiştir. Her seferinde Abdülhamit kendisine o toprakların dışında nereye istiyorsanız gidebileceklerini söylemiş ama onlar özellikle Filistin topraklarında ısrarcı olmuşlar." ifadelerini kullandı.  

Konuşmanın ardından konferans soru cevap kısmıyla devam etti.

Konferansa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, KYK Seyyid Bilal Erkek öğrenci Yurt Müdürü Alaettin Onur, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir