• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Okçu'dan YGS Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - YGS'ye bir gün kala öğrencilerin sınav heyecanı daha da artarken uzmanlardan konuyla ilgili art arda uyarılar geliyor.

 

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, YGS öncesi öğrenci ve velilere yazdığı mesajda önemli uyarılarda bulundu.

 

Okçu öğrencilere yönelik yazdığı mesajda, 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan YGS'nin öğrenciler için büyük önem taşıdığının altını çizerek şu uyarılarda bulundu: "Ancak YGS, hayatın "Dönüm Noktası" olarak algılanarak "Sınav Korkusu"na dönüştürülmemelidir. Bilakis 1 Nisan günü sair günler gibi algılanmalı ve karşılanmalıdır. Sınav öncesinde "Eyvah hiçbir şey hatırlamıyorum", "Başaramam" endişesine düşülmemelidir.

 

Unutulmamalıdır ki, kendine güven başarının anahtarıdır. Olumsuz ve karamsar düşüncelerle başlanılan her çalışma başarısızlığa yol açar. Sınav süresi verimli ve dengeli kullanılmalı, öncelikle sizin için kolay sorular cevaplandırılmalı, çözülemeyen sorular bırakılıp diğerlerine geçilmelidir. Daha sonra zaman yetmesi durumunda tekrar dönülmeli ve sorular çözülmeye çalışılmalıdır. Yapılmayan sorular cevap anahtarında işaretlenmeli, kaydırmaya mahal verilmemelidir. Beklenti ve hedeflerinizin kendi kişisel yapınıza uygun olmasına dikkat etmeli, uçuk hedeflere saplanıp kalınmamalıdır."

 

Veliler yönelik mesajında da Okçu şu ifadeleri kullandı:"Çocuklarınızın değerini sınavlardaki başarı düzeyi ile ölçmeyin. Çocuklarımızı sınav sonuçları ile tehdit etmek, onların başarılı olmalarına değil, sınav kaygısı yaşamalarına yol açar. Çocuklarımızı başkalarıyla kıyaslayarak değerlendirmemeli, taşıyamayacakları bir yükün altında ezilmelerine sebep olunmamalıdır. Sınavlar çocuklarımız için asla bir dönüm noktası şeklinde değerlendirilmemelidir."

 

Okçu, Milli Eğitim Camiası olarak sınav mekânlarının temizliği, sessizliği ve rahatlığı için gerekenleri yapmanın gayreti içinde olacaklarını ifade ederek öğrencilere başarılar diledi.(Salih Tetik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir