• DOLAR 32.236
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2459.182
  • ...
"Gençler Arası Şiir Okuma Yarışmaları" sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye geneli "Bir Şiir, Bir Nefes" sloganıyla düzenlenen yarışma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.  

Yarışmanın finaline; Gevaş, Çaldıran, Edremit, İpekyolu, Gürpınar, Erciş, Süphan, Erciş Yukarı TOKİ ve Tuşba Gençlik merkezlerinden 52 genç katıldı. Şiir okuma yarışmaları, 14-17 ile 18-25 yaş grubu erkek ve bayan kategorilerinde düzenlendi.

Fikret Çakar, Müştehir Karakaya ve Ümit Kayaçelebi'nin seçili kurul jüri üyeliğini yaptığı yarışmalarda 14-17 yaş grubu erkekler kategorisinde Ömer Faruk Bakan, bayanlar kategorisinde ise Nisanur Yalım birinci olurken, 18-25 yaş grubu erkekler kategorisinde Baran Karakoyun, Bayanlar kategorisinde ise Kader Kaval birinci oldu.

Gençlik merkezleri arası yapılan şiir okuma yarışmalarında il birincisi olan Vanlı gençler ileriki tarihlerde yapılacak olan grup ve Türkiye finallerinde Van'ı temsil edecekler.

Van İpekyolu Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma İl Birinciliği yarışmalarını, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Sunullah Erçek, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, birçok öğrenci ve gönüllü gençler izledi.

Şiir okuma yarışması sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Sunullah Erçek, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan ve jüri üyeleri tarafından verildi.

Yapılan ödül töreni sonunda açıklamalarda bulunan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, düzenlenen yarışmaya yoğun ilginin gösterildiğini söyledi.

İnanç, "Milli ve manevi duygularımızı, kültürümüzü en iyi şekilde anlatan şiirlerin kuşaktan kuşağa yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerimizin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmalarında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren ve katılım gösteren tüm gençlerimizi tebrik ediyor, farklı kategorilerde birinci olarak ilimizi ileriki tarihlerde yapılacak grup finali yarışmasında temsil edecek olan birincilerimize ise şimdiden başarılar diliyoruz." dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir