• DOLAR 32.253
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2398.089
  • ...
Başörtü direnişini Fetullah Gülen kırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de 28 Şubat darbesinin baskısını en fazla hissettirdiği o dönemde yaşanan hak ihlalleri ile bu ihlallere karşı gösterilen toplumsal direnişin sembolü haline gelen İstanbul'da hukuk mücadelesi verenlerin başında yer alan MAZLUMDER'in kurucularından avukat Şadi Çarsancaklı, darbe döneminde yaşadıklarını anlattı. 5,5 yıl derneğin İstanbul Şube Başkanlığı görevini yürüten Avukat Şadi Çarsancaklı, mesleğe 1988 yılında başladığını belirterek, o dönemde okullara başörtülü kızların alınmamaya başlandığını söyledi.

ŞUBATÇILARDAN ÖĞRENDİ

FETÖ'cüleri devlet aygıtını bu şekilde tağyir edip bir darbeye alet etmelerinin başlangıcının 28 Şubat olduğuna vurgu yapan Çarsancaklı, "FETÖ'cüler bunu onlardan öğrendiler. Hem yargıyı deforme etmeyi onlardan öğrendiler hem devletin mekanizmalarını başka amaçlar için kullanma tutumunun mimarı 28 Şubatçılardır" dedi. Yargılama standardının 28 Şubat ile ciddi şekilde bozulduğunu dile getiren Çarsancaklı, sonraki dönemde FETÖ'cülerin bu standardı daha da bozduğunu aktardı. Şadi Çarsancaklı, 28 Şubat'ın FETÖ'cülere uzanan bir yolun önemli bir başlangıcını oluşturduğunu ifade etti.

FETÖ 'BAŞINIZI AÇIN' DEDİ

Çarsancaklı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, 28 Şubat sürecinde gösterdikleri direnişi kırdığına dikkati çekerek, "Başörtüsü mücadelesinin bir onur mücadelesi olduğu bir dönemde kendi takipçilerine 'başınızı açın' diye emir verdi ve o anlamda destekler nitelikte tavır aldı. Direnişi kıran ayıplı bir tutumu oldu. Ondan sonraki süreçte de 28 Şubatçılarla mücadele adı altında devleti ele geçirdiler" diye konuştu. FETÖ'cülerin 28 Şubat sonrasında elde ettikleri imkanlar ve 28 Şubatçılardan öğrendikleri yöntemleri kullanarak darbe yapmaya teşebbüs ettiklerini anlatan Çarsancaklı, FETÖ'nün, devletin böyle tağyir etmesi, kendi örgütsel amaçları doğrultusunda kullanılması gibi yöntemsel akıl hocalığını da 28 Şubatçıların yaptığını söyledi.

Kaynak: Akit Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir