• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
 "Bu sınavın kaybedeni yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, 18 Şubat Pazar günü Türkiye geneli düzenlenecek olan Siyer Sınavı öncesi kentte yapılacak olan sınavda görev alacak olan gözetmenler için bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Eğitimci Ahmet Ergün, sınavın işleyişi hakkında hazırlanmış slaytlar eşliğinde bir sunum yaparak, sınavda görev alacakların sınav öncesi ve sonrası dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekti.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla bu yıl Türkiye genelinde 7'ncisi düzenlenecek olan Siyer Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Şanlıurfa genelinde sınava, 30 bin civarında kayıt yapıldığını söyledi.

"Şanlıurfa ve ilçelerinde 30 bin civarında kaydımız oldu"

Siyer Sınavı kayıtlarının 27 Ocak tarihinde sona erdiğini ifade eden Göven, "Bu süre zarfında Şanlıurfa ve ilçelerinde, 30 bin civarında kaydımız oldu. Bizim buradaki hedefimiz, insanlarımızın ve kardeşlerimizin siyeri okumalarına vesile olmaktı. 30 bine yakın kişi siyeri okumuş oldu. Bu bizim için güzel bir kazanç oldu. Birkaç gündür sınav hazırlıklarımızı başlattık.  Bu salonda da sınavda gözetmenlik yapacak olan kardeşlerimize seminer verdik. Bu seminerde, gözetmen arkadaşlarımızın sınavda neler yapması gerektiğini, neye dikkat etmesi gerektiğini, öğrencilerle diyaloğun nasıl olması gerektiğini, sürenin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini belirlemek için bir seminer düzenledik." dedi.

"Bu sınavın kaybedeni yok"

Siyer sınavının kaybedenin olmadığını ve siyeri okuyan herkesin kazandığını söyleyen Göven, "Siyer sınavına 270 binin üzerinden bir kayıt oldu. Bu sayı hedefimizde olan sayı değil. Bizim hedefimiz daha çok insanlara ulaşmaktı. Ama bazı yerlerde sıkıntıların yaşanması, bazı illerin mülki idare amirleri tarafından sudan bahanelerle siyer sınavına engel olunması sayıyı düşürdü. Yoksa hedefimiz, 300 bini geçmekti. Sınavımıza katılanlardan umreye gidecekler olacak, başka hediyelerimiz olacak. Ancak şunu söyleyebiliriz; bu sınavın kaybedeni yok.  Siyeri okuyan herkes kazanmış olacaktır." ifadelerini kullandı.

Pazar günü düzenlenecek olan siyer sınavına kayıt yaptırmış herkesi beklediklerini ifade eden Göven, "Özellikle kırsal kesimden kayıt yapanların sınava katılmalarını istiyoruz." dedi.  (Hüseyin Sayhar, Mehmet Demir-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir