• DOLAR 32.22
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2447.305
  • ...
SON DAKİKA
Siyonist medyada Hizbullah korkusu: 65 bin füze...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Siyonist işgal rejiminde Alma Araştırma Merkezi, işgal rejiminin kuzey sınırındaki hareketleri inceleyen bir konferans düzenledi.

Konferansa sözde tümgeneral Gershon HaCohen katıldı. HaCohen, Maariv'in Cuma günü bildirdiğine göre, Siyonist yetkili, 2026'ya kadar devam edecek olan Hizbullah tehdidinden ve bazı savaş senaryolarından bahsetti.

HaCohen, "Hizbullah inanç ve stratejiye dayalı olarak hareket ediyor. Mukavemet, onların imanlarının bir ifadesidir. Cihad ve Mukavemet, stratejik olarak senkronize edilmiştir, mücadeleyi durdurmayacaklar ve İslami kurtuluş vizyonu için savaşıyorlar." dedi.

Alma Merkezi'nin araştırma dairesi başkanı Tal Be'eri ise şunları söyledi:

"Asıl sorun, Hizbullah'ın hassas silahlar projesidir. Ellerinde 330 kilometre menzile sahip ve 10 km'ye kadar çarpma yarıçapı olan Fateh-110 füzeleri bulunmaktadır. Doğruluk potansiyeli hızla artıyor ve hedeflerini uçaksavar füzelerine taşıyor. Özellikle endişe verici olan, 65,000 roket ve füzenin varlığı. Yeni değerlendirmemize göre, Hizbullah'ın binlerce hassas silahı olduğunu tahmin ediyoruz. Lübnan'da Fateh-110 gibi füzeleri ateşlemek için yeraltı tünelleri bulunmaktadır."

Rıdvan Kuvvetleri adı verilen Hizbullah'ın özel kuvvetleri hakkında şunları söyledi:

"Bu birim, bir karar alınması halinde, 100-200 kişilik küçük birimlerle İsrail işgalini gerçekleştirebilir. Hizbullah yakın zamanda ateşkese girerse, kişisel değerlendirmem en geç 2026 yılı sonunda Hizbullah'la bir savaşın patlak vereceği yönündedir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir