• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Şanlıurfalılardan Akçakale yolunun yapılmamasına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sık sık meydana gelen kazalarıyla gündeme gelen Şanlıurfa-Akçakale yolu, son olarak dökülen mucurlarla tehlike saçmaya devam ediyor.

Yolun, biran önce elden geçirilmesi gerektiğini belirten sürücüler, yola dökülen mucur ve çakıl taşlarından dolayı kazaların yaşandığını ve arabaların zarar gördüğünü ifade etti.

"Araçlardan fırlayan mucurlardan dolayı camlarımız kırılıyor"

Yolun bozuk olması ve dökülen mucurdan dolayı kaza riskinin çok yüksek olduğunu belirten İhsan Koçak, "Bu yol bir yol canavarına dönüşmüş durumda. Hani trafik canavarı diyoruz ya; bu da yol canavarı olmuş. İnsanların çoğu bu yoldan dolayı şikâyetçi. Araçlardan fırlayan mucurlardan dolayı camlarımız kırılıyor. Fırlayan taşlar zaman zaman insanlara denk gelebiliyor. Yolun bir an önce yapılmasını talep ediyoruz." dedi.

"Bütün Türkiye bilsin ki Akçakale Şanlıurfa arasında yol yok"

Yolda, her gün kazaların yaşandığını söyleyen Yasin Aysit, 15 gün önce köyden iki aracın karıştığı kazadan dolayı araçların hurdaya döndüğünü söyledi.

Ayşit, "Yetkililere sesleniyorum bu yola bir müdahalede bulunsunlar. Ne camlarımız sağlam kalıyor ne de tekerleğimiz.  Her gün sanayiye gidiyoruz. Camlarımız patlıyor. Her gün burada illa bir kaza yaşanıyor. Yetkililer bu yolu gelip görsünler. Buradan Ceylanpınar'a kadar yol böyle bozuk." ifadelerini kullandı.

"Türkiye bilsin ki Akçakale Şanlıurfa arasında yol yok"

Sıkıntılarıyla kimsenin ilgilenmediğini söyleyen Aysit, "Asfalt döktükten hemen sonra yolda çukurlar oluşmaya başlıyor. Sözde yol yapıyorlar. Çorba gibi bir zifti yola döküp gidiyorlar. Asfalt falan dökmüyorlar. Biz, her gün bu yolu sosyal medyadan paylaşıyoruz. Ama hiç kimse ilgilenmiyor. Seçime bir ay kala buralara geliyor, yol yapacağız diyorlar. Seçim biter bitmez de kimse buraya el uzatmıyor. Şanlıurfa Milletvekillerine sesleniyorum. Bu yola bir çare bulsunlar ve bütün Türkiye bilsin ki Akçakale Şanlıurfa arasında yol yok." diye konuştu.

"Yollar, kazılmış çukurlara dönmüş"

Yola dökülen taş ve çakılların faydadan çok zararı olduğunu söyleyen Yasin Balakan, "Bu yolda kaç seferdir kaza oluyor, insanlar ölüyor. Arabamızın her tarafında taş izleri var. İnsanlara da arabalara da zarar veriyor. Yollar, kazılmış çukurlara dönmüş. Bütün yollarımız kötü durumda. Yola ya sıcak asfalt dökülsün ya da ince mucur dökülüp asfaltının yeniden ve sağlam dökülsün." şeklinde konuştu.

"Talebimiz biran önce düzgün bir yol yapılsın"

Yolda bulunan mucurlardan dolayı haftada en az 1 tane ölümlü kazanın yaşandığını ifade eden Salih Gündoğdu ise, "Bu yolun hali ortada, araçların hali de ortada. Ben her gün köye gidip geliyorum. Arabanın halini de gördünüz. Diğer arkadaşların araçlarının da gördünüz. Ancak bir tuzak böyle olur. Hükümete yüzde 98 oy vermiş bir ilçenin yolu yapılmıyor. Bir yetkili ilgilensin. Haftada en az 1 tane ölümlü kaza oluyor. Yol mucur, önüne çocuk çıkıyor, araba fren tutmuyor. Mucurun üstünde kayıyor. Zaten yol çukurlaşmış. Yaptıkları yol bozuldu ve millete zarar olarak döndü. Her bir aracın camı, en az 600-700 TL. Ben üç tane cam değiştirdim. Talebimiz biran önce bu yola bir el atılsın, düzgün bir yol yapılsın. Mardin yolu, Diyarbakır yolu ve Gaziantep yolu ortada. Türkiye'de böyle bir yol yok." dedi.

"Ya kaza oluyor biri ölüyor, ya da arabaların camları kırılıyor."

Yoldan fırlayan taşların araçlarına zarar verdiğini belirten Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yollar bedavadan yapılmıyor. Bu yolların da parası da bizim sırtımızdan çıkıyor. Vergisi, MTV'si, bandrolü. Bu masraflar hepsi milletten çıkıyor, sonrada millete zarar olarak geri dönüyor. Yaşanan kazalarda ya biri ölüyor, ya da arabaların camları kırılıyor, dış kaportası zara görüyor. Yarın bu arabaları satacağımız zaman en az 3-5 bin lira fiyat kırılacak. Vatandaş çok mağdur oluyor."

Yolun yapılmamasına sosyal medyadan tepki

Öte yandan, sosyal medya hesaplarından Akçakale yolunun sorunu ile ilgili birçok olumsuz yorumlarda bulunulduğu ve yetkililere tepki gösterildiği görüldü.

Meydana gelen kazaların sebebi çakıl taşı olduğunu ifade eden Halil Ayhan isimli sosyal medya kullanıcısı, şu ifadelerini kullandı:

"Şanlıurfa-Akçakale yolu 20'inci kilometresinde meydana gelen trafik kazasını yerinde inceleyerek kazaya sebebiyet verenin çakıl taşı asfaltın olduğunu tespit ettim. Akçakaleli hemşerilerimizin bu hizmeti hak etmediği Akçakale şoförler ve otomobilciler esnaf odası başkanı ve sivil toplum kuruluşları başkanı olarak Akçakale'ye yapılan her hizmetin diğer ilçelere kıyasen 3. sınıf hizmet statüsünde olduğunu ak partiye yüzde 95 oy çıkmasına rağmen halen bu şekilde bir hizmeti bizlere reva gören yönetimi buradan kınıyorum."

Ali Ay adında başka bir Şanlıurfalının da, "Yol yapan ekip ile ayaküstü görüştük hani şu iki üç ağır kazaya sebebiyet veren çukurları bile doldurulmayan yol çalışması ile ilgili çalışanlara sordum. Adamların verdiği cevap ironik bir cevap: valla araçlarınıza yazık oluyor dediler. Onlar da istemeye istemeye yapıyordu bu işi, bende bu sonuca vardım. Hiç bir anlamı olmayan, artık köy yollarında bile nadir kullanılan bu ilkel yöntemi bize reva görenler! Karayolları genel müdürlüğüne selam olsun! Akçakale'ye verilen sıcak asfaltı başka yere mi kullanıyorsunuz da bize bu hizmeti! reva görüyorsunuz."

Hancığaz Köyü adlı sosyal medya kullanıcısı ise, şu mesajı verdi: "Referandumda Türkiye birincisi ve Türkiye ikincisi olmuş 15 bin insanın yaşadığı Harran ve Akçakale ilçesine giden ana yola zift döküp üstüne kum serpmek, kendini yetkili kılmış zift kalpli çirkin siyasilerin işi. Yazıklar olsun." (Hüseyin Sayhar-İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir