• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Eğitimciler uyardı!  SEÇİMİNİZİ DOĞRU YAPIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönemi pazartesi günü başladı. Okullarda seçmeli ders tercih süreleri ise 15 Şubat Perşembe günü sona eriyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim –Bir- Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, Siyer-i Nebi, Kur`an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi için velilere çağrıda bulundu.

“ÇOCUKLARIMIZIN YETİŞTİRİLMESİNDE SON DERECE TİTİZ DAVRANMALI”

Örgün eğitim süresi boyunca imam hatip okulları dışında din eğitimine karşılık gelen bir ders bulunmadığını ve seçmeli derslerin bu noktada çok önemli olduğuna dikkatleri çeken Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Örgün eğitim içerisinde din dersi olarak bir ders yok. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ise bir din eğitiminden çok bir kültür dersidir. Bu anlamda imam hatip okullarında okumayan öğrencilerimiz için seçmeli dini dersler önemli bir imkan oluşturmaktadır. Çünkü yükseköğretime de geçildiğinde ilahiyat fakülteleri dışında zorunlu dini derslerin olduğu başka bir bölüm yok. Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında din eğitiminin çok büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Velilerin çocuklarımızın yetiştirilmesinde son derece titiz davranması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye`nin yüzde 99`dan fazlası kendini Müslüman olarak tarif ediyor. Çocuklarımızın da bir Müslüman birikimi, bilgisi ve kendisine ihtiyacı olacak alanlarda yetişmiş olması gerekiyor. Bu anlamda çocuklarımızın bu dersleri almasının çok önemli olduğu kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“MÜSLÜMAN BİREYİN YETİŞMESİ AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ”

Seçmeli derslerin hepsinin önemli olduğu ve velilerin de seçim konusunda özgür olduğunu da belirten Selvi, “Ancak şu hususu hatırlatmakta fayda vardır. Eğer seçmediğiniz derslerin ileride telafisi varsa seçmeyebilirsiniz. Ama din eğitiminin mevcut sistemde telafisi yok. Örgün öğretimde eğer çocuğunun imam hatip okullarına gitmeyecekse ve ilahiyat fakültelerinde okumayacaksa zorunlu olarak dini derslerin olduğu bir alan yok. Çocuklarımızın bilgi eksikliklerinin giderilmesi noktasında seçmeli dersler arasında dini içerikli olan Kuran-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerinin seçilmesi çok önemlidir. Velilerimizin bu konuda hassas olmalı özenli hareket etmeli. Biz de seçmeli ders olarak dini seçmeli derslerin bütün öğreniciler tarafından öncelikli değerlendirilmesi kanaatindeyiz. Bu bir Müslüman bireyin yetişmesi açısından son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN BU DERSLERİ SEÇMESİNİ İSTEMEYENLER VAR”

Bazı basın organlarında yalan- yanlış haberler yapılarak seçmeli dini derslerin karalanmak istendiğine de değinen Selvi sözlerini şöyle noktaladı: “Hemen hemen bütün okullarda bu derslerle ilgili tercihler söz konusu. Öğrencilerin tercih etmediği yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Dinle ilgili bir konu müzakere edildiğinde her ne olursa olsun karşı çıkan ve kendileri gibi herkesin din karşıtı olmasını arzulayan bir takım anlayışlar var. Öğrencilerin hür iradesiyle seçtiği dersleri sanki yasadışı bir iş yapıyormuş gibi gösteren köhne bir zihniyet var. Öğrencilere bu dersleri zorla seçtiriyorlar gibi yaygaralar kopartanlar var. Kendileri seçmeyebilirler ama kimseye de dayatmaya hakları yoktur. Alandaki negatif propagandanın bir sebebi var; öğrencilerin bu dersleri seçmesini istemeyenler var.”


ÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar

“SEÇMELİ DİNİ DERSLER ZORUNLU OLSUN”

Kur`an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler gibi derslerin zorunlu olması gerektiğini belirten HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, “ Biz, ilkokul birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar imam hatip okulları veya diğer okullar olsun Müslüman olan bu toplumun çocuklarının kendi dinlerinin gerektirdiği eğitimi almaları en temel haklarıdır.” ifadelerini kullandı.

“VELİLER SEÇTİKLERİ DERSLERİN TAKİBİNİ YAPMAYI UNUTMASIN”

Mevcut sistemde bu derslerin seçmeli olduğunu velilere bunları seçmeleri için tavsiyelerde bulunduklarını söyleyen Doyar, “Biz her dönem başında bu konuyu velilere hatırlatıyoruz. Çocuklarının dini eğitimini almaları konusunda duyarlı olan velilerin Kur`an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerini mutlaka tercih etmeleri gerekiyor. Bununla beraber sadece seçmekle yetinmesinler ve mutlaka bunun takibi yapsınlar. Bazı okullardaki yöneticilerden veya ilçelerdeki Milli Eğitim müdürlerinden kaynaklanan problemler meydana gelmektedir. Bu derslerin seçilmemesi noktasında baskılar veya yönlendirmeler olmaktadır. Öğretmen yok veya sınıflar yetersiz gibi bahanelerin arkasına sığınılmaktadır. Bundan dolayı bunun takibini iyi yaparak okul müdürlükleriyle irtibat halinde olunmalıdır.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir