• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
`Kudüs ve Mesuliyetimiz` paneli başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak tanımasının ardından İttihad'ul Ulema öncülüğünde, Kudüs'ün İslam dünyasındaki önemini belirtmek amacıyla bölge âlimlerinin katılımıyla geniş kapsamlı 'Kudüs ve Mesuliyetimiz' paneli, âlim, kanaat önderleri ve yazarların yoğun katılımıyla başladı.

Bölge âlimleri; emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili olan kararına karşılık, Kudüs'ün ümmetin nezdindeki hissiyatının artırılması amacıyla Diyarbakır'da İttihad'ul Ulema öncülüğünde geniş kapsamlı "Kudüs ve Mesuliyetimiz" paneli başladı.

Ebubekir Aslan'ın Kur'an Kerim tilavetiyle saat 10.00'da başlayan program, 16.00'ya kadar sürecek. İki oturum şeklindeki panelin ilk oturumunda 4, ikincisinde ise 3 konuşmacı yer alacak.

Sunuculuğu İttihad'ul Ulema üyesi Remzi Uçar'ın yapacağı panelde birinci oturumun moderatörlüğünü Mahmut Kılınç yapacak.

Her bir konuşmacı için 20 dakikalık süre tanınan panelde ilk konuşmacı Filistin Dış Âlimler Heyeti Başkanı ve Hamas yetkilisi Dr. Nevvaf Tekruri, 'Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İşgalden Sonraki Tarihi Süreci'ni anlatacak. İkinci konuşmacı Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen de 'Kudüs Bizi Birleştirecek' konulu bir sunum, 3'üncü olarak İttihadu'l Ulema Kurucu Üyesi Abdülkuddüs Yalçın ise 'Kudüs'ün Kurtulmasında Âlimlerin Rolü'nü anlatacak. İkinci oturumun sonunda Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ceylan'dan sonra 12.00-14.00'te yemek ve namaz arası olacak.

İkinci oturumun moderatörlüğünü Beşir Şimşek'in yapacağı panelde birinci konuşmacı İslami Cihad Yetkilisi Muhammed Afifi 'Kudüs'ü Kurtarmanın Fikri Boyutu'nu, ikinci konuşmacı Araştırmacı Yazar/SDAM Başkanı Abdülkadir Turan 'Selahaddin Eyyubi ve Kudüs'ün Kurtuluşu' konulu ve son konuşmacı da Âlim/Müderris Şeyh Hatip Yüksel 'İslam Toplumunun Kudüs'e Karşı Sorumluluğu'nu anlattıktan sonra sonuç bildirgesi okunacak. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik - İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir