• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Bozdağ: YPG üniformalı ABD askeri de hedeftir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 16'ncı gününe giren Afrin operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, CNN Türk'te katıldığı programda operasyona ilişkin son durum hakkında bilgi verirken, "YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir. Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz, Fırat'ın doğusuna gireriz." şeklinde konuştu.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Eğer birileri buna Amerika da dâhil, 'Türkiye bunu hızlı bitirsin.' diyorsa onun yolu basit. Türkiye'ye desteklerini artırmaları lazım, PYD/YPG terör örgütlerine silah vermeyi durdurmaları, verdikleri silahları toplamaları, terör örgütlerinin üyelerine de 'Türkiye benim müttefikimdir, siz Türkiye'ye karşı eylem yapamazsanız, bu silahları kullanamazsınız, derhal bölgeden çekilin.' demeleri lazım. Eğer bunlar olursa o zaman bizim buradaki mücadelemiz uzun sürmez kısa olur. 'DEAŞ ile mücadeleyi birlikte yapalım.' dedik. ABD 'Hayır başka bir terör örgütüyle yapacağız.' dedi. ABD yetkilileri Türkiye'ye verdiği sözlerin tam tersini yaptılar, verdikleri sözü tutmadılar. Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz. Çok net söylüyoruz bunu. Bizim bu noktada kararlılığımız kimse sınamamalıdır. Bu konular Türkiye için beka konularıdır. Artık diyoruz ki bizim kaygılarımızı anlayın, müttefik gibi davranın. ABD'li yetkililer 'Biz Türkiye ile karşı karşıya gelmeyiz.' diye açıklama yaptılar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz, biz de ABD ile karşı karşıya gelmeyi hiç istemeyiz. Ama bu konuda Türkiye'nin gösterdiği hassasiyetin benzerini ABD'nin de göstermesi lazım. Eğer ABD'li askerler teröristlerin kıyafetlerini giyer ve onlardan gözükerek saldırırlarsa hiç tereddütsüz bu noktada ayrım yapma şansımız olamaz. Bunu Cumhurbaşkanımız da söyledi biz de söyledik." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir