• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
"Darmık Dağı`nın alınmasıyla rahat bir nefes aldık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrin operasyonu 16'nci gününde devam ederken, Kilis'e bağlı Gülbaba (Martavan) köyü karşısındaki Darmık Dağı'nın kontrolü, PKK'den alınmasıyla birlikte çevre köy sakinleri, rahat bir nefes aldıklarını söyledi.

Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı'ndan sonra kentin kuzeybatısında stratejik öneme sahip Darmık Dağı'nın da ele geçirilmesinin ardından TSK tarafından şimdi de Afrin ilçesine bağlı Ömersımo ile Şeyh Horuz köyleri arasından bulunan Şeyh Horuz Dağı'na bombardıman dünden beri devam ediyor.

Gülbaba köyünde bulunan askeri birlikler tarafından zaman zaman Darmık Dağı ve Bülbül beldesi çevresine ise bombardıman devam ediyor.

Darmık dağının PKK'den arınmasını sevinçle karşılayan Gülbaba köylüleri duygularını, bölgede yaşanan gelişmeleri takip eden İLKHA muhabirleri ile paylaştı.

"Bir Kürt olarak PKK'nin Kürtleri savunduğuna inanmam"

Bir an önce huzura kavuşmak istediklerini aktaran köy sakinlerinden Hasan Yalçın, "Sınırımızın dibindeki terörün bitmesini istiyoruz. Darmık Dağı alındı. Ara ara Darmık Dağı karşısındaki dağlarda bombardıman devam ediyor. Terörün bitmesini istiyoruz. Terörün Amerika tarafından desteklediğinin farkındayız. 7'den 70'e herkes bunun bilincindedir. IŞİD ve sözde Kürt savunucusu PKK'nin hepsinin bir olduklarını biliyoruz. Onun için devletimizin yanındayız. Ben bir Kürt olarak PKK'nin Kürtleri savunduğuna hayatta inanmam ve inanmayacağımda. Buradan Kürt kardeşlerime seslenmek istiyorum. Huzurumuz var. Kesinlikle teröre kanmasınlar. Çok şükür şu anda buralar temizlendi. Bundan dolayı da herkes rahat bir nefes aldı. İnşallah bir an önce tüm sınırımızın dibi temizlenir ve inşallah huzura kavuşuruz." dedi.

Yalçın, "Çok şükür askerimiz Darmık Dağı'nın başını, kuzey ve güney eteklerini aldı. Bülbül beldesi var orayı da almışlar. Şu anda taburumuz karşı dağları sürekli bombardımana tutuyor. Çok şükür huzura vardık. Suriye sınırına askerimiz 5-6 kilometre gitmiş diyorlar. Artık çocuklarımız rahat rahat dışarı çıkıp oynuyorlar. Biz rahata vardık. Şu anda Bülbül beldesinin karşı tarafı ve PKK'nin dağlık bölgede yaptığı mevzilerini bombalıyor. İnşallah onlar bertaraf olacaklar. Darmık Dağı'nın karşısındaki PKK mevzileri de bombalanıyor. Artık kaçacak bir yerleri yok. Çok huzurluyuz, çok sevinçliyiz rahat bir nefes alıyoruz. Operasyonların başladığı günden beride köyümüzdeyiz hiçbir yere de kaçtığımız da yok." ifadelerini kullandı.

"Bunların şerrinden kurtulduğumuz için Allah şükürler olsun"

PKK'den alınan bölgelerdeki Suriyelilerin bayram yaptıklarını belirten 79 yaşındaki Habib Muhammed Musaoğlu, şöyle konuştu:

"Darmık Dağı'nın alınmasına çok seviniyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Bunların şerrinden kurtulduğumuz için Allah şükürler olsun. Hem bizim köylüler hem de Suriyeli komşu köyler PKK'nin zulümlerinden kurtulmak istiyorlar. PKK buradayken biz her zaman tehlikedeydik. Suriyeli köylüler hepsi bizim akrabalarımızdır. Birbirimizin halini de iyi bilirdik. Mahsul zamanı gelince PKK köylülerden yardım adı altında haraç alıyordu. Buğday ve zeytinyağı istedikleri kadar alıp giderlerdi. Suriyelilerin çoğu da PKK'yi sevmiyor ama korkudan ses çıkarmıyorlar. Dağların alınması bizleri sevindirdiği gibi Suriyeli köylüleri de çok sevindirdi. Suriyeli köylüler bayram yapıyorlar. Bir kapı açılırsa Afrin'in yüzde 70'şi buraya akın edecek."

"PKK Amerika ve israilin uşağıdır"

Darmık Dağı'nın alınmasıyla rahat nefes aldıklarını söyleyen köylülerden Hüseyin Kaplan, ise şunları kaydetti: "Darmık Dağı'nı aldık, inşallah en kısa zamanda diğer bölgeleri de alacağız. Dağın alınmasına çok sevindik. Çocuklar uyuyamıyordu. Bazı televizyon kanalları gelip burada yalan haberler yaptılar. 'Gülbabalılar kaçtı' dediler. Biz köylü olarak hepimiz buradayız. Bize imkân verilirse köylü olarak hepimiz dağa çıkıp PKK'ye karşı savaşırız. Darmık Dağı'nın alınması bize rahat bir nefes aldırdı. Bunlarda vicdan, merhamet yok çoluk çocuk dinlemiyorlar. PKK her zaman tehlike arz ediyordu. Bugün karşı köyü alan yarın burayı da alacak. Onlar zaten haritalarını çizmişler. Amerika ve israil 'büyük israil devleti' kurmayı hayal ediyorlar. Ama bunu yapamazlar. PKK Amerika ve israilin uşağıdır. Bunu hep görüyoruz. PKK'nin Kürtlükle hiçbir alakası yoktur."

"Kürtlük milletin malına, namusuna göz dikmek midir?"

PKK'nin Kürtlükle bir alakasının olmadığını vurgulayan köy sakinlerinden İbrahim Yıldırım ise "Dağın alınmasına çok sevindik. Dağ daha tam temizlenmemiş, PKK'liler hâlen karşılık veriyorlar. Allah hepimizi kaza beladan esirgesin. Bende Kürt'üm PKK'nin Kürtlükle hiçbir alakası yok. Onların iç yüzünü biliyoruz. Onlar kendilerine Kürt diyorlar ama hepsi yalan. Kürtlük milletin malına, namusuna göz dikmek midir? Bunları yıllardan beri biliyoruz. Zarar olmasa devletimiz bunlarla alıp veremediği yok. Bu çatışmalarda günlük trilyonluk para gidiyor. Eğer PKK'ye müdahale edilmeseydi önümüzdeki yıl Suriye'den daha beter olacaktık." dedi. (Mehmet Aslan, M. Sait Çelik - İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir