• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Esad - PKK pazarlığı yattı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeytin Dalı Harekatı 12. gününde devam ederken, TSK dün Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köylerini örgütten temizlemesiyle birlikte toplam 24 nokta kurtarılmış oldu. Tüm bunlar olurken bir süredir PKK/PYD ile Esad rejimi arasında devam eden pazarlığın sonuçsuz kalması üzerine Suriye rejimi de Afrin`e ulaşan geçiş noktalarını PKK/PYD`ye kapattı.

ESED-PKK PAZARLIĞI YATTI

Milliyet'in haberine göre; Afrin operasyonuyla büyük darbe yiyen örgüt, Beşar Esad'den "Afrin'i korumak için asker gönder" talebinde bulunmuş rejim de "Afrin'deki tüm kamu kurumlarını teslim eden" şartı koşmuştu. Esed ile PYD arasındaki pazarlık, PYD'nin Afrin`in rejime teslim edilmesi teklifini kısa süre önce reddetmesiyle tıkanmıştı.

PKK'NIN CAN DAMARI TIKANDI

Bu gelişme üzerine rejim, Afrin`e ulaşan geçiş koridorlarında önlem aldı. Bölgedeki kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Suriye Ordusu, Bubül Zahra bölgesinden Afrin`e ulaşan geçiş koridorunu dünden itibaren kapattı. Suriye rejimi tarafından geçiş güzergâhlarının kapatılması ile YPG bölgeye takviye güç göndermede sıkıntı yaşamaya başladı.

Kaynak: Milliyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir