• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD`den skandal karar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Kudüs kararının ardından Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, İsrail'e karşı 'yeni intifada' çağrısı yapmıştı. 

Hazine Bakanlığından yaptırım kararı
Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) de İsmail Heniyye'yi yaptırım listesine aldı.

OFAC'tan yapılan yazılı açıklamada, eski Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin yaptırım listesine alındığı, aynı şekilde Liva Sevra, Sabirin Hareketi ve HASM Hareketi adlı organizasyonların da yaptırım listesine eklendiği kaydedildi.

Salihi: Karar, Filistin meselesinin tasfiye edilmesini hedefliyor
Filistin Halk Partisi Genel Sekreteri Bessam es-Salihi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Karar, Filistin meselesinin tasfiye edilmesini ve Filistin halkının İsrail işgaline karşı verdiği mücadeleyi yasa dışı kılmayı hedefliyor." dedi.

Salihi, kararın ABD-İsrail politikasına hizmet ettiğini ve Filistin direnişinin meşruiyetini kaybetmesini amaçladığını sözlerine ekledi.

İslami Cihad Hareketi: Kararı, İsrail işgali lehine yeni bir tarafgirliktir
İslami Cihad Hareketinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD'nin kararı, İsrail işgali lehine yeni bir tarafgirliktir." ifadesi kullanıldı.

"ABD yönetimi, Filistinlilere ve genelde de Müslümanlara karşı benzeri görülmemiş bir düşmanlık besliyor." ifadesine yer verilen açıklamada, bu türden kararların ABD siyasetine fayda sağlamayacağı sadece İsrail'in "kutsamasını" kazanacağı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu kararın, İsrail'in Filistin halkı ve liderlerine yönelik zalim politikalarına hizmet ettiği vurgulandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir