• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Van'da "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği tarafından gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 4 aileye "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edildi.

Bir otolde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "şehit aileleri" ve "gazilere" yönelik mesajı okundu.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu törende yaptığı konuşmada, "şehit yakınlarına" ve "gazilere" sahip çıkmayı çok önemsediklerini belirtti.

Zorluoğlu, "Sizler, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak için can veren şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bu toprakların her bir karışı, bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Dün Gelibolu'da, Trablusgarp'ta, Sarıkamış'ta istiklal mücadelesi verenleri, 120 Vanlı kahraman çocuğun destanını asla unutmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi asla unutmayacağız. Aydınlık bir geleceğe koşar adım ilerlerken, şehitlerimizin aziz hatırasını daima canlı tutacağız." dedi.

"Yıllarca bu bölgenin kalkınmasını istemediler. Şiddetle, kaosla, çatışmayla insanlarımızı korkuttular, sindirdiler." diyen Zorluoğlu, bugün o karanlık günleri geride bıraktıklarını söyledi.

Zorluoğlu, TSK'nın Afrin'de başlatmış olduğu operasyonun başarıyla sonuçlanması için temennilerde bulundu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 4 aileye "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edildi.

Törene, Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun yanı sıra,  Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, , kurum amirleri ve şehit aileleri katıldı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir