• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`dan Tuşba esnafına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan ve Tuşba İlçe Teşkilatından bir heyet Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Esnafın memnuniyetle karşıladığı ziyaretlerde,  esnafın sorun ve sıkıntıları dinleyen heyet talepleri de not aldı.

HÜDA PAR olarak esnafa çok büyük değer verdiklerini ve esnafın sorunlarının çözümü konusunda yetkililer nezdinde işin takipçisi olduklarını söyleyen HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, ziyaretlerinin bu çerçevede devam edeceğini söyledi.

"Site esnafı parke taşlarının kaldırılarak yerine beton asfalt yapılmasını istiyor"

Esnaf ziyaretleri kapsamında bu hafta Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ettiklerini belirten Tasan, "Esnafımız yaptığımız ziyaretleri çok güzel karşılıyor. Onların sorun ve sıkıntılarının çözümüne yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Esnafımız, sanayinin altyapı eksikliğinin olduğunu dile getirdi. Sanayinin tamamı parke taşları ile döşenmiş ancak çöküntülere müdahale edilmediğinden dolayı yollarda çok ciddi kasisler oluşmuş.  Site esnafı parke taşlarının kaldırılarak yerine beton asfalt yapılmasını istiyor. Site esnafının bir diğer sıkıntısı ise bitmek bilmeyen elektrik kesintisi sorunudur. Bu sorundan dolayı büyük mağduriyetler yaşıyor esnafımız. Sanayi esnafı için büyük bir musibete dönüşen bu sorundan dolayı esnafımız mağdur olmasının önüne geçilmeli." ifadelerini kullandı.

"Esnafımız biriken vergi borcunu nasıl ödeyeceğini düşünüyor"

Bölgede ciddi bir işsizliğin yaşandığını belirten Tasan, 31 Ocak 2018 tarihinde taksiti ödenecek olan deprem dönemi ertelenmiş vergi borçlarını hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Esnafımız biriken vergi borcunu, içinde bulunduğu bu işsizlik durumunda nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Bizde, halkımızın bize ilettiği sıkıntıları dinleyip not aldıktan sonra ilgili mercilere iletiyoruz. Emek veren ve şehri kalkındırmaya çalışan esnafımızın biriken deprem dönemi vergi borçlarını yetkililer bir çözüme ulaştırmalıdırlar."  (Yunus Tuğrul - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir