• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
"Gıda ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için hazırlıklarımızı yaptık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yeni yapılması planlanan çadır kentlerin arazileriyle ilgili incelemelerde bulundu, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Olası göç hareketiyle ilgili hazırlıkların daha önce yapıldığını belirten Güllüoğlu AFAD'dan ve Kızılay'dan gelen görevlilerin içeride yaptığı ve bundan sonra yapılması gereken hazırlıkları incelemek üzere bölgede bulunduklarını söyledi.

Güllüoğlu, "Öncelikle Fırat Kalkanı bölgesinde, burada şu an bulunduğumuz nokta ve başka noktalarda gerekli malzemelerin bulundurulması yönünde hazırlıklarımızı yaptık. İdlib tarafına doğru olası bir hareketlenme olursa orada  da yine yaptığımız çalışmalar var." dedi.

Kızılay Genel Müdürü Altan, Afrin'e yönelik operasyondan sonra bu bölgeye göç edecek insanlarla ilgili barınma ve gıda gibi diğer hizmetlerin sağlanacağını belirtti.

Altan, "Bizler, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan aldığımız talimatlarla, Afrin'in içinde de hayatın bir an önce normale dönmesine, orada da tekrar sağlık ve eğitim hizmetinin bir an önce ayağa kaldırılmasına yönelik, bekliyoruz ki içeride bir an önce güvenlik sağlansın ve normal hayata dönecekleri hizmet sunalım. Ama o insanlar bu tarafa geldiğinde de başta barınma ihtiyacı olmak üzere sonrasında gıda ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için hazırlıklarımızı yaptık. Temennimiz, aynı Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi bu bölgenin bir an önce normal hayata kavuşması, insanların kendi köylerine dönmesi. Bugüne kadar 100 binden fazla insan Fırat Kalkanı'ndan sonra farklı kapılardan ve farklı zamanlarda köylerine döndü. Bu bizim de istediğimiz bir şey. Herkes kendi vatanında özgürce barış içinde yaşasın istiyoruz. Afrin'deki güvenli bölgenin de inşallah buna hizmet edeceğini düşünüyoruz." diye konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir