• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
TBMM Başkanı Kahraman kütüphane açılışına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, geldiği Mardin'de beraberinde TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve diğer davetlilerle Mardin Artuklu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile görüşen Kahraman, daha sonra üniversite yerleşkesinde 11 bin 600 metrekare alana sahip 3 katlı ve aynı anda bin kişinin kitap okuyabildiği 700 bin kitap kapasiteli kütüphanenin açılışına katıldı.

Burada konuşan Kahraman, İslam'da ilk emrin "oku" olduğuna dikkati çekerek, "Eskiden kitap meselesinde toplum çok hevesliydi. Köylerde Ahmediye, Muhammediye, Hz. Ali, kesik baş, güvercin hikâyeleri vardı. Oturulur konuşulurdu. İrfan hayatı vardı. Şairler, destanlar vardı. Çok fakirleştik ama giderek zenginleşiyoruz. Artıyor sayılar, artacak da. Arttıkça da daha güçlü olacağız."

Afrin operasyonuna değinen Kahraman, "Bu çatışmalardan zaferle çıkacağız. Türkiye düzlükte yürüyecek, daha da ötelere gideceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bölünmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz, bayrağı indirtmeyeceğiz, birliğimizi bozmayacağız. Dışarısının oyununa gelmeyeceğiz. Allah muvaffak etsin." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise "Kütüphanemizin açılışı bizim medeniyetimizin bir yansımasıdır. Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir. Kitap üzerine inşa edilmiş ve ilhamını kitaptan almış medeniyettir." diye konuştu.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Artuklu Üniversitesinin her geçen gün artan öğrenci sayısı ile beraber başarı grafiğini de arttıracağını söyledi.

Çankırı, "Açılışını yapacağımız kütüphanemizin bütün öğrencilerimizin geçmişini tanımaları ve geleceğine hizmet etmeleri açısından büyük bir ışık olacağını düşünüyorum. Üniversite öğrencilerimizin gece gündüz kütüphaneyi kullanacaklarını düşünüyorum.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Artuklu Üniversitesi kütüphanesinin hayırlı olmasını dileyen Mardin Valisi Mustafa Yaman da "Öğrenci ve vatandaşlarımıza hizmet edecek olan kütüphanemiz en son teknoloji donatılmış, özel çalışma odalarının olduğu, engelli dostu olan bu kütüphanemizin hizmete girmesine emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir