• DOLAR 32.255
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2397.607
  • ...
İlker Başbuğ Salonu Terk Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Savunya yapmayacağını açkıklayan Başbuğ konuşmasında, "Yüce Divan"da yargılanmak istediğini söyledi. Başbuğ öğleden sonraki duruşmada mahkeme salonundaki ses kayıtlarının dinletildiği sırada salonu terk etti.

Daha önce avukatları tarafından yapılan itirazlar sonucu Yüce Divan talebi reddedilen İlker Başbuğ`un talebi son olarak Yargıtay tarafından da kabul edilmemişti. Dünkü duruşmada avukatları bir kez daha Yüce Divan isteğinde bulunda ancak dünkü mahkeme de aynı kararı verdi.

Başbuğ bugünkü savunmasında ilk olarak bu isteğini yeniledi. Akabinde ise şu konuşmayı yaptı: ``Bir Genelkurmay Başkanının böyle iddialarla suçlanmaya çalışılması, yetersizliğin komedisidir. Bu iddianameye hiçbir itibarım yoktur.

Demokrasiye olan bağlılığım ortadadır. Bana terör örgütü yöneticisi diyenlere şaşarım. Bu suçlama hiçbir zaman kişisel suçlama olarak kabul edilemez. Bu suçlama gerçekte şahsım üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri`ne de yöneltilen ağır bir suçlamadır. Bundan sonra konuşmayacağım.``

Başbuğ, Anayasanın 148. maddesi gereğince yargılanacağı yerin Yüce Divan olduğunu belirterek, ``Bu nedenle mahkemenizin beni yargılamakta görevli olamadığını düşünüyorum. Savunma yapmayacağım, hiçbir soruya da cevap vermeyeceğim`` dedi.

Başbuğ`un konuşmasını tamamlamasından sonra duruşma, daha önce alınan ifadelerinin okunmasıyla devam etti.

BAŞBUĞ SALONU TERK ETTİ

Başbuğ, duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme yaklaşarak, "Kaç Korgeneral burada. 4 Korgeneral burada. Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı (Hasan Iğsız) burada tutukluysa bu karargaha terörist diyorsunuz demektir. Bu tarihe kara bir lekedir. Kimse silahlı kuvvetlere terörist diyemez. Genelkurmay Karargahı`na kimse terörist diyemez, diyemez, diyemez... Bunun izahı var mı, İzah edecek olan var mı?" dedi.

Bu sözler üzerine duruşma salonunda bulunan izleyiciler İlker Başbuğ`un konuşmasını alkışladı. İlker Başbuğ daha sonra ön tarafa giderek sanık sandalyesinde oturdu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tartışma çıktı. Duruşmada ses kayıtlarına tepki gösteren Başbuğ, yargılamanın ciddiyetsiz olduğunu söyleyerek duruşma salonunu terk etti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir