• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dereceye giren öğrenciler umreye gönderilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesinin birlikte organize ettiği Umre ödüllü "Siyer-i Nebi" sınavda 44 bin öğrenci arasında dereceye giren 147 öğrenci yarıyıl tatilinde umreye gönderilecek.

Geçtiğimiz yıl Şahinbey Belediyesi tarafından başlatılan proje çerçevesinde Siyer-i Nebi sınavına giren ve okulunda birinci olan 48 öğrenci umreye gönderilmişti. Proje kapsamında bu yıl düzenlenen sınav sonrasında okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler umreye gitmeye hak kazandı.

Sınava giren öğrencileri ziyaret eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, öğrencileri çağın gerekliliğine uygun şekilde yetiştirirken, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı, kültürünü tanıyan, bilen ve yaşadığı toplumla barışık bireyler yetiştirmek istediklerini söyledi.

Mete, Şahinbey ilçesinde bulunan 49 lisede 44 bin öğrencinin katıldığı sınav neticesinde 147 öğrenciyi hocalarıyla birlikte umreye göndereceklerini belirterek, "Bu eğitimlerin sayısının artması, sınav odaklı eğitimden sosyal kültürel faaliyetlerin, değerlerin merkeze alındı bir süreç yaşıyoruz. Bu tür projelerle öğrencilerimiz bahsettiğimiz değerlerle donanmış bir şekilde 'Asımın nesli' değimiz gençlerimizi bu tür faaliyetlerle yetiştirebiliriz."dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, "Amacımız öğrencilerimizi daha çok kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, çağa hazır bir şekilde yetişmesini sağlamak. Bunun bir ödülle taçlandırılması daha güzel bir şey. Geçtiğimiz yıl ilkini uyguladığımız projede Peygamber Efendimizin hayatı kitabını dağıttık ve öğrenciler arasında bir yarışma yaparak okul birincilerini umreye götürdük. Bu projemize çok yoğun ve güzel dönüşler oldu. Bu yıl projemizin ikincisini tekrarlıyoruz. Ancak bu defa sadece okul birincilerini değil, birinci, ikinci ve üçüncülerini de kapsayacak şekilde öğrencilerimizi şubat tatilinde umreye göndereceğiz. Öğrencilerimiz içinde hayatlarında unutamayacakları bir anı olacak. Ayrıca öğrencilerimize her ay kitap dağıtarak ve ödüller vererek bunu devam ettirmek istiyoruz."ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir