• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Bölgedeki un sanayicileri dernekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin, Diyarbakır ve Batman'da un üretimi alanında faaliyet gösteren sanayiciler, güç birliği oluşturmak üzere bir araya gelerek, Dicle Un Sanayicileri Derneği (DUNSAD) adıyla kurdurdukları dernek çatısı birleşti.

Mardin merkezi kurulan Dicle Un Sanayicileri Derneği, ilk Genel Kurul Toplantısı'nı kentte yaptı.

Yeni kurulan Dicle Un Sanayiciler Derneği Başkanı Veysi Duyan, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu'nun güçlü bir bileşeni olarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'de un ihracatında Mardin'in birinci sırada olduğuna işaret eden Duyan, şunları söyledi:

"Yeni kurduğumuz güçlü oluşumumuzun bünyesinde Mardin, Batman ve Diyarbakır şehirlerimizde bulunan 60 tane un fabrikası bulunmaktadır. Derneğimizin kurucuları arasında bulunan Diyarbakır ve Batman illerindeki sanayicilerimizin desteğiyle Türkiye ekonomisinde daha da güçlü bir konuma hep birlikte geleceğimize inanıyorum. Bununla birlikte Buğday, kepek, un konularında, alış ve satışlarda, ithalat ve ihracat ile benzeri bütün sorunlarda ve çözüm yollarında hep birlikte çalışacak, çözüm yollarını hep birlikte irdeleyeceğiz."

Makarna ve bulgur üreticilerinin dâhili olduğu URGE Projesine un sanayicilerini de dâhil ettiklerinin sözlerini ekleyen Duyan, toplantıya katılan tüm üyelere katılım ve desteklerinden ötürü teşekkür etti, yeni oluşumun hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan MARSİAD Başkanı ve Organize Sanayi Başkan Vekili Nasır Duyan ise Dicle Un Sanayicileri olarak kurulan yeni oluşumun hem Mardin'e hem bölgenin diğer illerine hem Türkiye açısından büyük bir dayanışma ve güç birliğine vesile olacağına işaret etti.

Yeni oluşum kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getiren MARSİAD Başkanı Duyan, DUNSAD'ın içinde olduğu her türlü proje ve çalışmaya yardım, desteğe hazır olduklarını, deneğin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ilk Genel Kurulda DUNSAD Başkanlığına Veysi Duyan getirildi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığına Vedat Timurağaoğlu, Genel Sekreterliğe Burhan ilhan, Dernek Saymanlığına Mehmet Kılışaslan, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Veysi Özkılıç, Mucip Süleymanoğlu, Şükrü Karaboğa, Abdurrahman Öner, Adil Tanelçi getirildi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir