• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu - 05.01.2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu ile ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Denizli, Burdur, Bolu, Karabük, Giresun, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Karaman, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri (Bin 100 metre ve üzeri), Bingöl, Muş, Erzincan, Erzurum ve Ağrı ile akşam saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Trakya, gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Göller Yöresi'nde buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde su hortumu oluşumu ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; Mersin ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası'nın hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, güney ve iç kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Denizli çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Antalya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin (Bin 100 metre ve üzeri) kar yağışlı, ilk saatlerde Burdur çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Karaman ve Çankırı, gece saatlerinde Yozgat, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile akşam saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, akşam saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneybatı kesimleri ile Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 8°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı 0°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Anadolu Yakası yerel olmak üzere hafif yağmurlu 12°C

Manisa: Parçalı bulutlu, zamanla az bulutlu 12°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14°C

Zonguldak: Parçalı, çok bulutlu ve yağmurlu 10°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir