• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
"Sabır hiçbir şey yapmadan beklemek değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları "Sabah Namazıyla Diriliş" programlarına devam ediyor.

Bu hafta ki programlarında Dergah Camisinde, Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği (Yakubiye-Der) gençleriyle biraraya gelen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları,  Mevlid-i Halil (Dergah)Camisinde sabah namazı kıldılar.

Her hafta farklı camilerde düzenlenen "Sabah Namazıyla Diriliş" programlarında gençler biraraya gelerek sabah namazında saf tutuyorlar.

Namaz çıkışı cami avlusunda verilen çorba ikramının ardından Balıklıgöl'de toplanan gençlere konuşan araştırmacı yazar Emin Özaslan, bir Müslüman için sabrın hiçbir şey yapmadan beklemek anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.

"Ey İman edenler! sabırla ve namazla Allah'tan yardım dileyin. Sabredenleri müjdele." ayetiyle konuşmasına başlayan Özaslan;  "Hangi koşullarda olursa olsun, bir insan, bir Müslüman üzerine düşen her şeyi yaptıktan sonra, Allah'tan yardım dilemeli, tevekkül etmeldir." dedi.

 "Sabır hiçbir şey yapmadan beklemek değildir"

Sabretmenin, beklemek anlamına gelmediğini söyleyen Özaslan; sözlerine şöyle devam etti:

"Sabretmek Allah'a yalvarmak, yakarmak, iltica etmek ve üstüne düşen vazifeyi yaptıktan sonra kendisini aşan konularda Allah'a tevekkül etmektir. Ama o süre zarfında çok çalışması lazımdır. Peygamber efendimiz zamanında Müşrikler, Peygamber efendimize hakaret ediyor, Müslümanların canlarına kastediyor, bazı Müslümanları da  şehit ediyorlardı. Ama onlar, hiçbir zaman müşriklere karşılık vermediler. Neden? Çünkü sabretmeleri gerekiyordu. Burada dikkat etmemiz gereken asıl konu şu: Müslümanlar sabrederken yerlerinde oturup beklediler mi? Normal hayatlarını sürdürme çabasına mı girdiler? Hayır, "Allah'ın emri gelene kadar bekleyelim." dediler ve sabrettiler. Allah'ın emrini beklerken de gece gündüz İslam davası için çalışıyor, kapı kapı dolaşarak insanlara İslam'ı anlatıyorlardı, çalışıyorlardı, çalışıyorlardı, çalışıyorlardı."

"Resulullah'ın hayatına bakın hep öyle olmuştur"

"İşte Sabretmek budur." diyen Özaslan; sözlerini şöyle bitirdi: "Üzerine düşen vazifeyi yapacaksın, seni aşan konularda da Allah'ın emri, yardımı gelene kadar sabredeceksin. Bütün Peygamberlerin ve Resulullah'ın hayatına bakın, hep öyle olmuştur. Bütün Müslümanlar üzerlerine düşen vazifeyi yapmışlar, ondan sonra da sabretmişlerdir.

Program yapılan toplu dua sonrası son buldu. (Hüseyin Sayha - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir