• DOLAR 32.575
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.47
  • ...
"Kudüs fethi Mekke`nin fethinden bağımsız değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Kozluk Temsilciliği tarafından "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" isimli program gerçekleştirildi.

29 Ekim Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Suriyeli Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mekke'nin fethini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap etti.

İslam coğrafyasındaki fetihlerin birbirleriyle olan bağına değinen Özkan, topluma Kudüs duyarlılığını kazandırmak için Mekke'nin fethini zikrettiklerini belirtti.

Özkan, "Kudüs'ün doğusu da batısı da bizimdir. Kudüs, sadece Filistinlilerin, Arapların meselesi değildir. Kudüs, bütün ümmetin namus, şeref, izzet ve onur meselesidir. Çünkü Kudüs, peygamberlerden, Allah dostlarından bize kalan bir emanettir. Biz bu emanete sahip çıkmak zorundayız. Bu emanet için sadece gövdemizi değil, bütün varlığımızı feda etmeye hazırız. Peygamber Efendimizin, boykot yıllarında ve hüzün yılının ardından bir gecede Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yani Mekke'den Kudüs'e yaptığı yürüyüş, karanlıktan aydınlığa, hicretten devlete, baskı ve zulüm üzerinden adil bir düzene geçişin müjdecisi olmuştur. Yani Kudüs'e yürümek, Müslümanların yeryüzünün Firavunlarının, Nemrutlarının, Ebu Leheplerinin zulümlerinden kurtuluşunun en önemli sembolüdür. Biz tüm kalbimizle inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. İşte bizler hem Kudüs'e hem de İslam coğrafyasına sahip çıkmak için mutlaka bir araya gelmeliyiz. Birliğimizi ve vahdetimizi korumalıyız." dedi.

"Kudüs'ün fethi Mekke'nin fethinden bağımsız değildir"

Kudüs'ün fethinin Mekke'nin fethinden bağımsız olmadığını vurgulayan Özkan, şunları söyledi:

"Bizim için şerefimiz, onurumuz ve izzetimiz olan Kudüs bugün işgal altında, kirli postallar altında. Biz Müslümanlar buna sessiz kalamayız. Normal şartlarda her gece Mekke'nin fethi olarak kutladığımız bu programı bugün Kudüs gecesi olarak taçlandırmaya çalıştık. Bunun sebebi de Kudüs duyarlılığını topluma bir kez daha kazandırmak. Bizim için İstanbul'un fethi Diyarbakır'ın fethinden bağımsız değildir. Diyarbakır'ın fethi Kudüs'ün fethinden, Kudüs'ün fethi de Mekke'nin fethinden bağımsız değildir. Biz bunun bağımsız olmadığını gördüğümüz için Kudüs gecesini kutlama gereği duyuyoruz. Mekke önlerindeki orduda hangi ruh varsa Kudüs'te de Diyarbakır'da da İstanbul'da da aynı ruh var. O ruh ki fetih ruhudur."

"Siyonizmin insanlığa getireceği ancak ve ancak kölelik düzenidir"

Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden siyonizmin insanlığa getirisinin ancak ve ancak kölelik düzeni olduğuna dikkat çeken Özkan, "Yeryüzünde bu problemin çözülmesi için mutlaka siyonist mikrobunun İslam coğrafyasından ve dünyadan sökülüp atılması gereklidir. Ne Evanjelist Hristiyanlık ne de siyonizme dayanan Yahudilik insanlığa saadet getirebilir. Hak ve adalet düşüncesinde olanlar insanlığa saadet getirebilir. İslam ülkelerinin yöneticileri mutlaka içinde bulundukları zilletten kurtulmalıdırlar. Müslümanları bir araya getirip, içimizdeki mikrobu çıkarmak zorundadırlar." ifadelerini kullandı.

Gençlerin toplumdaki önemine değinen Özkan, gençliğin haram bataklığına çekilmesi için Batı dünyasının dört elle çalıştığını anlattı.

"Gençlerimize çağımızın birçok hastalığını enjekte ediyorlar"

Bazılarının, fetihlerle elde edilmiş olan bu topraklarda gençlerin zihin dünyasını bozmak için her türlü girişimde bulunduğunu söyleyen Özkan, "Bizler böyle bir programı icra ederken birileri de yılbaşı bahanesiyle özellikle ekranlardan manşetlere, televizyon kanallarından internet sitelerine kadar üzerimize kötülük yaymaya çalıştılar. Fetihlerle elde edilmiş olan bu topraklarda 300 yıldır 'İnsan insanın kurdudur.' paradigmasını bize bir medeniyet olarak dayatmaya çalıştılar ve Batı, her türlü argümanı kullanarak özellikle gençlerimizin zihin dünyasını bozmak, onları ifsat etmek ve yaşadığımız toplumu ahlaki olarak ifsat edip erozyona uğratmak için her türlü girişimde bulunuyorlar. Gençlerimize çağımızın birçok hastalığını enjekte ediyorlar. Batı, gençliğin ne kadar önemli olduğunu bildiği için gençlik üzerinde çalışmaktadır. Tabi, Batı bunu yaparken biz ne yapacağız? Bizler de geleceğimizin teminatı olan gençliğimize sahip çıkacağız. Çünkü biz inanıyoruz ki bir toplumun inşası ve imarı, içinde bulunan gençliğin ıslahı ve ihyasından geçer. Bundan dolayı biz de yeryüzünde hak ve adalete dayalı yeni bir dünya düzeni kurmak için gençliğe sarılacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından programda, Kudüs ve Mekke'nin fethiyle ilgili ilahiler seslendirilerek, şiirler okundu.

Daha sonra söz alan Araştırmacı Emin Teken, Mekke'nin fethinden Müslümanlar için çok önemli ders ve ibretler olduğunu belirterek, fetih sırasında yaşanan olaylara örnekler verdi ve çıkarımlarda bulundu.

Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından program son buldu.

Programa; HÜDA PAR GİK Üyesi Seyidhan Aksoy, HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık, AK Parti İlçe Başkanı Abdullafit Baltaş, AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, İlim-Der Başkanı Abdulcelil Bala, bölge âlimlerinden Molla Emin Teken ve STK temsilcileri ile vatandaşlar kaldırıldı. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir