• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Başbakan: Bu ABD`ye açık bir mesajdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Birleşmiş Milletler'de dün gerçekleştirilen Kudüs oylamasını değerlendirdi.

BM'nin ABD karşıtı Kudüs kararına değinen Yıldırım, "BM kararlarına ters olan bu karar üye ülkelerin çoğunluğu tarafından uygun görülmedi. Bu ABD'ye açık bir mesajdır. Ben yaptım oldu anlayışının dünya düzeninde geçerli olmayacağı, güçlü olanın haklı değil, haklının güçlü olması gerektiği evrensel gerçeği bir kez daha Genel Kurul'da tecelli etmiştir. Umarım ABD yönetimi bu kararı doğru okur, yanlış verdiği bu karardan bir an önce vazgeçer." dedi.

Kudüs ile alakalı olarak önümüzdeki süreçte Türkiye'nin eylem planının olup olmadığına ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Bundan sonra Türkiye başta olmak üzere BM'nin sağduyuya sahip ülkeleri, ABD'nin etkisi altında olan birkaç küçük devlet dışında, hiçbir ülkenin buna bakışı olumlu değil. Türkiye, bu meselenin takipçisi olacak. Bizim derdimiz haklı ve güçlü olanın yanında yer almak" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir